Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

ΑΕΛ: Ο χρόνος και το χρήμα

Ελέω οικονομικής δυσπραγίας ο σύλλογος της Λεμεσού ενδέχεται να εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια για την ολοκλήρωση της μετεγγραφικής του δραστηριότητας.
Η ΑΕΛ χρειάζεται γενναία (σε ποιότητα και ποσότητα) ενίσχυση και ο προπονητής της θέλει να ξεκινήσει την προετοιμασία με τις πλείστες εκκρεμότητες αναφορικά με το ρόστερ διευθετημένες. Ωστόσο οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι και τα μηδαμινά περιθώρια λάθους στις επιλογές (διότι μόνον με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θα εμφανιστεί επαρκώς ανταγωνιστική στη νέα περίοδο) βάζουν εμπόδια σε αυτήν την προσπάθεια.
Ο Χριστάκης Χριστοφόρου έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάζει ποιότητα και τιμή στις μετεγγραφικές επιλογές του. Ωστόσο η τιμή είναι μια διαρκώς μεταβαλλόμενη παράμετρος στη διάρκεια του παζαριού. Και με την ίδια ευκολία που μια μετεγγραφή της τελευταίας στιγμής μπορεί να κοστίσει πανάκριβα σ’ ένα μεγάλο σύλλογο, επειδή θα έχει βρεθεί στην ανάγκη, ένας μικρομεσαίος μπορεί να αποκτήσει σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή έναν ποδοσφαιριστή, επειδή ο τελευταίος θα κινδυνεύει να μείνει άνεργος.
Η ποδοσφαιρική σύνεση υπαγορεύει την όσο το δυνατόν πιο σύντομη στελέχωση του ρόστερ της ΑΕΛ, ωστόσο η οικονομική της στενότητα ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να την ωθήσει σε εξάντληση των χρονικών περιθωρίων, προκειμένου να πάρει τους παίκτες που θέλει στην τιμή που δύναται να πληρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου