Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Εμπειρία και κίνητρο

Σε τι ευελπιστούν οι «γαλαζοκίτρινοι» με την ένταξη του Τζόρντι Κοντίνα στο ρόστερ τους.
Από πλευράς ονόματος, βιογραφικού και αγωνιστικής κατάστασης ο Τζόρντι Κοντίνα δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που μάλλον περίμενε κάτι καλύτερο (ως διάδοχη κατάσταση του τραυματία Ούρκο Πάρντο και του αποχωρήσαντος Διονύση Χιώτη) από έναν 33χρονο Καταλανό, που έχει περάσει όλη την επαγγελματική καριέρα του στη Μαδρίτη και αποφασίζει για πρώτη φορά να μετακινηθεί εκτός συνόρων.
Ωστόσο η ιστορία του ποδοσφαίρου βρίθει από ηχηρές μετεγγραφές που αποδείχθηκαν «φούσκες» και από παίκτες που έκαναν τη διαφορά, ενώ αποκτήθηκαν χωρίς τυμπανοκρουσίες. Συνεπώς η αξία και η χρησιμότητα της μετεγγραφής του Κοντίνα θα κριθεί από τα εντός γηπέδου πεπραγμένα του 33χρονου.
Ο τελευταίος δεν αγωνιζόταν τακτικά την περασμένη περίοδο και δεν έχει ευρωπαϊκές παραστάσεις, όμως ένας βασικός τερματοφύλακας με εμπειρία στις διεθνείς διοργανώσεις αφ’ ενός θα στοίχιζε πολύ περισσότερα, αφ’ ετέρου δύσκολα θα συμβιβαζόταν με το ρόλο του αναπληρωματικού του Πάρντο, όταν ο τελευταίος αναρρώσει από τον τραυματισμό του.
Εξ ου και ο ΑΠΟΕΛ αποφάσισε να ποντάρει στις εμπειρίες (από ένα προηγμένο πρωτάθλημα, όπως το ισπανικό) και στο κίνητρο (ελέω Τσάμπιονς Λιγκ) του Κοντίνα, από τον οποίο προσδοκά να καλύψει ικανοποιητικά το πόστο κάτω από τα δοκάρια ως την επιστροφή του Πάρντο και ακολούθως να αποτελέσει μια αξιόπιστη εναλλακτική του βασικού τερματοφύλακα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου