Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Το προφίλ των υπό αναζήτηση παικτών

Ποιες είναι οι προδιαγραφές του μέσου και του επιθετικού που αναζητούν στο θερινό μετεγγραφικό παζάρι οι «κυανόλευκοι».
Αν οι Εστεμπάν Σατσέτι και Ζοάο Πέδρο είναι οι αντικαταστάτες των Ρασίντ Αμντανί και Ούγο Λόπεθ στο ρόστερ του Απόλλωνα, τότε ο υπό αναζήτηση μέσος προορίζεται για τη διαδοχή του Καμέλ Μεριέμ. Το αγωνιστικό προφίλ του Αλγερινού όσο και το αντίστοιχο του Νταβίντ Σιμάο, τον οποίο θέλει ο Πέδρο Εμάνουελ, δείχνουν τι ψάχνει ο Πορτογάλος προπονητής: έναν μέσο με καλό κράτημα της μπάλας, «μάτι» στο γήπεδο, κάθετη μεταβίβαση και επιπροσθέτως ικανότητα να παίξει και πάνω στην (αριστερή) γραμμή, όπου για την ώρα υπάρχει μόνον ο Παπουλής.
Αντιστοίχως για τον υπό αναζήτηση επιθετικό είναι προφανώς πως επιδιώκεται να συγκεντρώνει τις αρετές του Γκαστόν Σανγκόι, ο οποίος πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στην ομάδα. Οι «κυανόλευκοι», δηλαδή, ψάχνουν έναν επιθετικό με υψηλή τεχνική, άριστα τελειώματα (ακόμη και από απόσταση), ικανότητα για την απρόβλεπτη κίνηση και -το κυριότερο- ηγετική προσωπικότητα.
Κατά συνέπεια ο Απόλλωνας ευρίσκεται εν μέσω μιας δύσκολης κι επίπονης διαδικασίας, ωστόσο αν η αναζήτησή του στεφθεί με επιτυχία, θα μπορεί να ελπίζει βάσιμα σ’ ένα πιο ποικιλόμορφο και αποτελεσματικό επιθετικό παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου