Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΕΚ: Το στοίχημα του Τσάβι Ρόκα

Παίκτες-κλειδιά της περασμένης περιόδου θα υποχρεωθεί ν’ αναπληρώσει μέσα από το θερινό μετεγγραφικό παζάρι ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ.
Στο ποδόσφαιρο το καλοκαίρι είναι κατά κανόνα η εποχή των τεχνικών (ή αθλητικών) διευθυντών. Εν μέσω διακοπών ή προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών βγαίνουν σε πρώτο πλάνο και πρωταγωνιστούν στη στελέχωση του ρόστερ για την επικείμενη περίοδο.
Συνειδητοποιημένος αυτού του ρόλου ο Τσάβι Ρόκα φέρεται να έχει αποφασίσει την παραμονή του στην Κύπρο καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής μετεγγραφικής περιόδου, προκειμένου σε συνεννόηση με τον Τόμας Κρίστιασεν να επιμεληθεί τις προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό των «κιτρινοπρασίνων».

Οι τελευταίοι μπορούν μεν να ποντάρουν στον κορμό που δημιούργησαν από το περασμένο καλοκαίρι, καλούνται ωστόσο να αναπληρώσουν (ενδεχομένως και με το παραπάνω) ορισμένα πολύ σημαντικά κενά (όχι απλώς στο ρόστερ, αλλά) στην ενδεκάδα τους.
Ο σοβαρός τραυματισμός του Μουρίγιο καθιστά επιτακτική ανάγκη την απόκτηση ενός ποιοτικότατου στόπερ, η πώληση του Βάντερ επιβάλλει την έλευση ενός εξ ίσου προικισμένου εξτρέμ.
Μετά την αποδέσμευση των Νέγκρι, Ζανέττου Μυτίδη, Σίπο, Κολαούτι οι Λαρνακείς χρειάζονται επίσης δύο τερματοφύλακες (εκ των οποίων ο ένας να είναι ικανός να συναγωνιστεί τον Ραμίρεθ για τη θέση του βασικού), έναν αριστερό μπακ ως εφεδρεία του Χαραλάμπους και έναν επιθετικό παραγωγικό και με διαφορετικό στιλ απ’ αυτό των Νέστορα Μυτίδη και Κάντε.
Αν μάλιστα αποχωρήσει και ο Μασάνα (σ.σ. έδινε λύσεις στον άξονα ποτέ ως στόπερ, πότε ως εξάρι και πότε ως οκτάρι), τότε ο Ρόκα θα πρέπει να κινηθεί για την αναπλήρωση και αυτού του κενού.
Οι νεοφερμένοι θα πρέπει να είναι ποιοτικά τουλάχιστον ισάξιοι των προκατόχων τους, προκειμένου η ΑΕΚ να συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ μάλλον θα πρέπει να είναι και ποσοτικά υπέρτεροι, προκειμένου η ομάδα να αντεπεξέλθει στην πρόσθετη ευρωπαϊκή επιβάρυνση, αφ’ ης στιγμής στόχος της είναι η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Πρόκειται ασφαλώς για ένα συνολικά ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα για τον Ρόκα, ο οποίος καλείται να αποδείξει ότι -όπως ακριβώς και η ομάδα την περασμένη περίοδο- και αυτός μπορεί να ανέβει επίπεδο και να βελτιώσει περαιτέρω τις (ήδη πολύ καλές) επιδόσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου