Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Ομόνοια: Πιο νεανική, πιο αθλητική

Τι φανερώνουν οι μέχρι στιγμής προσθαφαιρέσεις του «τριφυλλιού» για την ομάδα που έχει στο μυαλό του ο Κώστας Καϊάφας.
Από τους 24 ποδοσφαιριστές που μέτρησαν έστω κι ένα λεπτό συμμετοχής στο τρέχον πρωτάθλημα και ολοκλήρωσαν τη σεζόν στο ρόστερ της Ομόνοιας, οι 11 είχαν διαβεί το κατώφλι της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του.
Μορέιρα (33), Γιωργαλλίδης (33), Μαργκάσα (30), Λεάντρο (33), Ρόδρι (30), Ράμος (32), Ασίς (38), Κιρμ (31), Φοφανά (31), Γκαρθία (35), Ποτέ (31) δεν ήταν μάλιστα απλά συμπληρώματα την περασμένη χρονιά, αλλά στυλοβάτες και σημαντικά γρανάζια για το «τριφύλλι» την περασμένη χρονιά.
Ωστόσο μ’ ένα ρόστερ που σχεδόν κατά το ήμισυ ευρίσκεται στην ηλικιακή κατηγορία 30+ ο χρονικός ορίζοντας της ομάδας ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Η διεύρυνσή του περνούσε υποχρεωτικά μέσα από τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας και η μέχρι στιγμής δραστηριότητα του «τριφυλλιού» στο μετεγγραφικό παζάρι κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Ήδη οι Μορέιρα (33), Λεάντρο (33), Ρόδρι (30) και Γκαρθία (35) αποτελούν παρελθόν, ενώ οι νεοφερμένοι Μεντί (28), Οκέγε (22) και Σέρινταν (26) είναι σημαντικά νεαρότεροι των προκατόχων τους. Με την προσθήκη τους η Ομόνοια γίνεται πιο νεανική, πιο αθλητική, πιο γρήγορη και πιο ψηλή απ’ ό,τι την περασμένη περίοδο.
Τι απομένει; Να αποδειχθεί και πιο ποιοτική και ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, η υλοποίηση του οποίου όμως περνά αποκλειστικά μέσα από τη δουλειά του Καϊάφα και των ποδοσφαιριστών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου