Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Οι επόμενες κινήσεις

Σε ποιες θέσεις θα ψάξει ενίσχυση στο υπόλοιπο της μετεγγραφικής περιόδου ο σύλλογος της Λεμεσού.
Πολύ κοντά στην αναπλήρωση των κενών όλων των αποχωρησάντων αυτό το καλοκαίρι παικτών από το ρόστερ του ευρίσκεται ο Απόλλωνας. Από την επισημοποίηση της μετεγγραφής του Άλεξ ντα Σίλβα, της χρονικά πρώτης θερινής προσθήκης, οι «κυανόλευκοι» απέκτησαν άλλους τέσσερις παίκτες έχοντας καλύψει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες που δημιούργησαν όσοι παίκτες αποτέλεσαν παρελθόν με το τέλος της περασμένης περιόδου.
Ο ντα Σίλβα ήρθε ν’ αναπληρώσει τον Μεριέμ, ο Εστεμπάν Σατσέτι τον Ρασίντ Αμντανί, ο Ελίζιο τον Μπερτράν Ρομπέρ, ο Ζοάο Πέδρο τον Ούγο Λόπεθ και ο Λεάντρο Φρέιρε τον Ζοάο Πάουλο Αντράντε. Με άλλα λόγια, απομένει ακόμη η εύρεση των αντικαταστατών στο ρόστερ του Έντβιν Ουόν (στόπερ) και του Έλτον (μέσος), προκειμένου ποσοτικά και τακτικά το ρόστερ να κινείται στα περυσινά επίπεδα -η διαφορά φυσικά υπάρχει η ελπίδα πως θα προκύψει στο θέμα της ποιότητας.
Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο σύλλογος της Λεμεσού δεν θα αρκεστεί σε αυτές τις δύο κινήσεις. Από τη μία, διότι υπάρχει το ανοικτό μέτωπο του Γκαστόν Σανγκόι, οι πιθανότητες επιστροφής του οποίου λιγοστεύουν όσο περνά ο καιρός. Αν ο Αργεντινός αποτελέσει παρελθόν, ο Απόλλωνας θα πρέπει να κινηθεί για επιθετικό και μάλιστα γρήγορα, καθώς ο Γκιέ Γκιέ δίνει μάχη με το χρόνο για να είναι ετοιμοπόλεμος στο β’ προκριματικό, ενώ ο Τουράμ «τρέχει» να προλάβει τον γ’ προκριματικό.
Ο Πέδρο Εμάνουελ δεν θα ρισκάρει να πάει στα πιο καθοριστικά ευρωπαϊκά παιχνίδια μόνον μ’ έναν ετοιμοπόλεμο επιθετικό που θα έχει βγάλει όλη την προετοιμασία (Κολοκούδιας), άρα είναι πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη γραμμή. Περαιτέρω προσθήκες, ωστόσο, θα προκύψουν στο βαθμό που διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι για την επίτευξη των στόχων την προσεχή περίοδο το ρόστερ πρέπει να αποκτήσει περισσότερο βάθος απ’ ό,τι πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου