Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΑΕΛ: Προτεραιότητα στα μετόπισθεν

Από την άμυνα επιβάλλεται να ξεκινήσει το «χτίσιμο» του ρόστερ της ΑΕΛ για την επικείμενη αγωνιστική περίοδος.
Ακόμη κι αν το παθητικό των 42 τερμάτων σε 32 αγωνιστικές δεν ήταν επαρκές καμπανάκι για τον Χριστάκη Χριστοφόρου, οι (δεδομένες και πιθανές) αποχωρήσεις από το ρόστερ της ΑΕΛ μετατρέπουν τη στελέχωση των μετόπισθεν σε ύψιστη προτεραιότητα εν όψει της νέας σεζόν.
Με την επικείμενη ένταξη του Μάρκο Σοάρες (σ.σ. έστειλε χθες υπογεγραμμένο συμβόλαιο) ο σύλλογος της Λεμεσού κάλυψε το κενό του αποχωρήσαντος Σατσέτι, ωστόσο την ομάδα έχουν αποχαιρετίσει ήδη οι Φεγκρούς, Ρομέρο (τερματοφύλακες), Μεντί (δεξιός μπακ, στόπερ), Εντμάρ (αριστερός μπακ), τάσεις φυγής έχει εκδηλώσει και ο αρχηγός Μάριος Νικολάου (αμυντικός μέσος), ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον του Σαμπού (στόπερ).

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μετά την παραμονή των Ελευθερίου (δεξιός μπακ), Καρλίτος (αριστερός μπακ), ακόμη κι αν αποδεχτούν μείωση απολαβών και συνεχίσουν οι Σιέλης, Γκουιντιλεγέ, η ΑΕΛ χρειάζεται απαραιτήτως προσθήκες στην οπισθοφυλακή της.

Ένας ικανότατος τερματοφύλακας, ένας στόπερ-ηγέτης και ένας ποιοτικός αμυντικός μέσος είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις, προκειμένου η ομάδα να ελπίζει βάσιμα σε καλύτερη ανασταλτική λειτουργία σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο. Για να μπορεί να χαρακτηριστεί πλήρης στα μετόπισθεν θα πρέπει να αποκτηθούν επιπρόσθετα ένας τερματοφύλακας, ένας κεντρικός αμυντικός (αν αποχωρήσουν Σαμπού και Εσπάνια), ένας αριστερός μπακ και ακόμη ένας κόφτης (αν αποχωρήσει ο Νικολάου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου