Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ομόνοια: Το στοίχημα της Σόφιας

Το προσεχές δεκαήμερο προετοιμασίας στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία του «τριφυλλιού» την ερχόμενη περίοδο.
Ότι οι (καλές κι ανταγωνιστικές) ομάδες κτίζονται το καλοκαίρι είναι τόσο γνωστό όσο και αδιαμφισβήτητο. Για την Ομόνοια, ωστόσο, η σημασία του βασικού σταδίου της θερινής προετοιμασίας της υπερτονίζεται από το γεγονός ότι έχουν προηγηθεί μόλις 15 μέρες διακοπών για τους παίκτες της μετά το τέλος της περασμένης περιόδου.
Το χρονικό διάστημα των 15 ημερών θεωρείται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπερβολικά μικρό, προκειμένου οι μπαταρίες να γεμίσουν ξανά στο μέγιστο. Για τους «τριφυλλοφόρους», ωστόσο, τα ασφυκτικά περιθώρια ως την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων δεν άφησαν άλλη επιλογή στην τεχνική ηγεσία.
Το επιτελείο του Κώστα Καϊάφα θα δοκιμαστεί το προσεχές δεκαήμερο στο Σόφια πιθανότατα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι σε ολόκληρη την επερχόμενη περίοδο. Ο λόγος είναι απλός: θα πρέπει, χωρίς να «κάψουν» τους ποδοσφαιριστές, να θέσουν από πλευράς φυσικής κατάστασης τις βάσεις, ώστε η ομάδα να αντεπεξέλθει επιτυχώς (δηλαδή χωρίς πολλές και μεγάλες κάμψεις στην απόδοσή της) ως τον ερχόμενο Μάιο.
Ο συντελεστής δυσκολίας της αποστολής αυξάνεται περαιτέρω, αν στην προσπάθεια των «πρασίνων» για ένα ακόμη καλύτερο πλασάρισμα από αυτό στην περασμένη περίοδο προστεθεί ενδεχομένως και η ευρωπαϊκή επιβάρυνση μέσα από την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
Η παρουσία στην κύρια φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι ικανή (ιδίως με τα αυξημένα πριμ που έχει γνωστοποιήσει η UEFA) να συμβάλει ουσιωδώς στη μείωση ή και στον εκμηδενισμό του χρέους της Ομόνοιας, ωστόσο αγωνιστικά θα είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το «τριφύλλι».
Το τελευταίο επέδειξε με τη μέχρι στιγμής μετεγγραφική δραστηριότητά του ότι μπήκε άριστα διαβασμένο στο θερινό παζάρι. Τώρα καλείται ν’ αποδείξει ότι έχει σχεδιάσει μεθοδικά και λεπτομερώς και αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο κομμάτι της προετοιμασίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου