Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Στροφή στην ταχύτητα

Τόσο οι αποχωρήσεις όσο και οι προσθήκες στη μεσοεπιθετική γραμμή του ΑΠΟΕΛ τονίζουν την επιθυμία για πιο γρήγορη ανάπτυξη.
Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περασμένης περιόδου -και όχι μόνον. Η αδυναμία για ταχεία μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση είχε ως συνέπεια για τους «γαλαζοκιτρίνους» είτε φυματικές νίκες είτε απώλεια βαθμών.
Η νέα ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος (Γκουστάβο Μαντούκα, Ντομίνγκος Πασιέντσια) αποδεικνύεται ότι έχουν ιεραρχήσει πολύ ψηλά την επίλυση του εν λόγω προβλήματος και από τις μέχρι στιγμής επιλογές τους τεκμαίρεται αβίαστα η αλλαγή φιλοσοφίας του συλλόγου στη μεσοεπιθετική στελέχωσή του.
Από την εν λόγω γραμμή αφέθηκαν να αποχωρήσουν οι Γκόμες, Σέρινταν και Τζεμπούρ. Όλοι παίκτες με αδιαμφισβήτητες ικανότητες και ουσιαστική συνεισφορά στην ομάδα, αλλά όχι ιδιαίτερα ταχείς. Τουλάχιστον όχι για τα δεδομένα του υπό διαμόρφωση ΑΠΟΕΛ.
Αυτά φανερώνονται μέσα από την απόκτηση των Βάντερ, Στίλιτς και Λεάλ, ήτοι τριών παικτών με τεχνική, ταχύτητα, εκρηκτικότητα, ικανότητα στο «ένας εναντίον ενός» δυνατότητα μεταβίβασης της μπάλας ή τελειώματος της φάσης «με τη μία».
Ο πρωταθλητής επιχειρεί ξεκάθαρη στροφή στην ταχύτητα. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι πρόθεση των Γκουστάβο και Πασιέντσια είναι η μπάλα να σηκώνεται από το έδαφος, μόνον όταν είναι απολύτως απαραίτητο, δηλαδή όταν συμβάλει στη γρήγορη μεταφορά από τη μία περιοχή στην άλλη.
Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στοίχημα για τον ΑΠΟΕΛ. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά και αρκετό χρόνο για να ανέβουν και να σταθεροποιηθούν σε υψηλό επίπεδο οι στροφές στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ, αλλά σε περίπτωση επιτυχίας του εγχειρήματος η ομάδα θα έχει συνδυάσει το τερπνόν (όμορφο, ελκυστικό ποδόσφαιρο) μετά του ωφελίμου (νίκες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου