Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Πώς ακυρώνεται το αυτογκόλ

Με την υπόθεση Μίλινκο Πάντιτς οι «κυανόλευκοι» έχασαν χρόνο και εντυπώσεις, αλλά η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη.
Από ομάδα με βλέψεις για τίτλο που την περασμένη περίοδο υποχρεώθηκε εις διπλούν σε αλλαγή προπονητή, η αλήθεια είναι πως υπάρχει η προσδοκία και η απαίτηση οι χειρισμοί της για την κάλυψη του συγκεκριμένου πόστου εν όψει της νέας σεζόν να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και χειρουργικής ακρίβειας.
Υπό αυτό το πρίσμα η υπόθεση Μίλινκο Πάντιτς εξελίχθηκε σε επικοινωνιακό Βατερλό για τον Απόλλωνα, οι ιθύνοντες του οποίου -όπως παραδέχτηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου- έμειναν εκτεθειμένοι στα μάτια του κόσμου. Ωστόσο ο καλός καραβοκύρης στη φουρτούνα φαίνεται. Μέσα από την ορθή διαχείριση της δυσμενούς κατάστασης, την οποία η ίδια δημιούργησε, η διοίκηση των «κυανολεύκων» έχει την ευκαιρία να διορθώσει τη ζημιά και να ακυρώσει το αυτογκόλ.
Από πλευράς χρόνου ήταν εξαιρετικά σημαντικό πως σχεδόν ταυτόχρονα με το ναυάγιο στην υπόθεση Πάντιτς δημοσιοποιήθηκε και το όνομα του Πέδρο Εμάνουελ, ο οποίος χθες ανακοινώθηκε κι επίσημα. Ο 40χρονος ήταν εγνωσμένης αξίας ποδοσφαιριστής και ως προπονητής χαρακτηρίζεται από τους Πορτογάλους εξελίξιμος, φιλόδοξος, απαιτητικός, λάτρης της πειθαρχίας (εντός κι εκτός γηπέδου) και της τακτικής.
Η προϋπηρεσία και η πορεία του σε Ακαδέμικα και Αρούκα εγγυώνται ότι ξέρει πώς να δουλεύει χωρίς μεγάλα μπάτζετ, η προοπτική της ευρωπαϊκής διάκρισης και της διεκδίκησης (εγχώριων) τίτλων είναι βέβαιο πως εξιτάρει τη φιλοδοξία του, συνεπώς στη θεωρία έχει τα φόντα να πετύχει στον Απόλλωνα.
Τι χρειάζεται για να γίνει η θεωρία πράξη; Η στήριξη της διοίκησης. Ο Εμάνουελ προτιμά το 4-1-3-2 και βασίζει το ελκυστικό ποδόσφαιρο των ομάδων του σε μια συμπαγή αμυντική γραμμή και στη συνεισφορά των πάντων στην ανασταλτική λειτουργία. Τούτων δοθέντων δεν αποκλείεται να ζητήσει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ.
Οι ιθύνοντες του Απόλλωνα οφείλουν -πάντα στο μέτρο του δυνατού- να του υλοποιήσουν τις επιθυμίες του και να του δώσουν την απαραίτητη πίστωση χρόνου για να περάσει τη νοοτροπία του, να διδάξει το σύστημά του και να δείξει τι είναι σε θέση να προσφέρει. Με άλλα λόγια, καλούνται με τη στάση τους (ιδίως στις αναποδιές) να αποδείξουν α) ότι διδάχθηκαν από τα αντίστοιχα παθήματα της περασμένης περιόδου και β) πως ο Εμάνουελ δεν είναι μια επιλογή πανικού ελέω του ναυαγίου με Πάντιτς, αλλά κάποιος που εμπιστεύονται πραγματικά να φέρει τον Απόλλωνα στο επόμενο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου