Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΑΕΛ: Χτίζει αξιόπιστα μετόπισθεν

Από τα πίσω έχει ξεκινήσει το χτίσιμο της ΑΕΛ για την περίοδο 2015/16 ο Χριστάκης Χριστοφόρου.
Μάρκο Σοάρες, Ματίας Ντεγκρά, Ζοάο Πάολο Αντράντε, Πάνος Θεοδώρου. Από το καρέ ποδοσφαιριστών που έχει ή επίκειται να ανακοινωθεί στο πλαίσιο της θερινής μετεγγραφικής ενίσχυσης της ΑΕΛ οι τρεις που προορίζονται για το αρχικό σχήμα έχουν ως βασικό μέλημα την αναχαίτιση των αντίπαλων επιθέσεων.
Ο Χριστάκης Χριστοφόρου αποδεικνύει με τη μέχρι στιγμής δραστηριότητά του στο παζάρι ότι ασπάζεται το διαχρονικό ποδοσφαιρικό αξίωμα «οι ομάδες χτίζονται από πίσω προς τα μπρος». Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι επιθυμεί διακαώς την παραμονή των (αμυντικογενών) Ελευθερίου, Καρλίτος, Νικολάου, Γκουντιλεγέ, αλλά δεν «καίγεται» να κρατήσει πάση θυσία τους (επιθετικογενείς) Μπεμπέ, Σέμα, Ταγκμπατζούμι.
Ο 50χρονος Κύπριος έχει στο μυαλό του μια ΑΕΛ που θα δέχεται σπάνια και πολύ δύσκολα γκολ από τον αντίπαλο. Αν κρατήσει και πάρει όσους παίκτες επιθυμεί, τότε είναι πολύ πιθανό να πετύχει το στόχο του. Μια άμυνα με τους Ντεγκρά (τερματοφύλακας), Αϊρόσα (δεξιός μπακ), Σαμπού, Αντράντε (κεντρικοί αμυντικοί), Καρλίτος (αριστερός μπακ), Σοάρες Νικολάου (αμυντικοί μέσοι), αλλά και Ελευθερίου (δεξιός μπακ), Σιέλης, Κυριάκου (κεντρικοί αμυντικοί), Γκουιντιλεγέ (αμυντικός μέσος) εγγυάται καλύτερη ανασταλτική λειτουργία απ’ ό,τι την περασμένη περίοδο.
Ό,τι θα υπολείπεται για να χαρακτηριστεί πλήρης, θα είναι ένας αναπληρωματικός αριστερός μπακ και ένας αναπληρωματικός κόφτης, που -ακριβώς ένεκα του συμπληρωματικού ρόλου τους- δεν επείγει να βρεθούν άμεσα και θα κοστίσουν λίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου