Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ανόρθωση: Η αξιοπιστία του Γκονσάλβες

Οι αλλαγές γνώμης του 24χρονου επιθετικού προβληματίζουν την Ανόρθωση και την ωθούν σε αναπροσδιορισμό της στάσης της απέναντί του.
Ολιγοήμερη αναμονή και ακολούθως νέα βολιδοσκόπηση των προθέσεων του παίκτη περιλαμβάνει η εκ μέρους της Ανόρθωσης βραχυπρόθεσμη διαχείριση της υπόθεσης Ίσμαελ Γκονσάλβες. Επί του παρόντος η «Κυρία» έχει αποφασίσει (ορθώς) να μην έρθει σε ρήξη με το άρτι αποκτηθέν περιουσιακό της στοιχείο, αλλά διατηρώντας ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας να επιχειρήσει να μεταπείσει τον ποδοσφαιριστή, ώστε εν τέλει να τιμήσει το συμβόλαιό του μαζί της.

Στο σύλλογο της Αμμοχώστου, ωστόσο, εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια. Η αλλαγή γνώμης του 24χρονου επιθετικού ή η πώλησή του έναντι συμφέροντος αντιτίμου (υπέρτερου της αποζημίωσης των 200.000€ στη Ρίο Άβε) είναι προφανώς οι ευνοϊκότερες καταλήξεις, αλλά όχι απαραίτητα εξ ίσου συμφέρουσες για την ομάδα.
Στην Ανόρθωση έχει δημιουργηθεί πλέον εύλογη αμφιβολία για το κατά πόσον μπορούν να εμπιστεύονται τον Γκονσάλβες, ο οποίος μετά τη συνάντησή του -παρουσία της συζύγου του- με τον Χρίστο Πουλλαΐδη δεν επανέλαβε ανησυχίες και ενδοιασμούς για την παραμονή του στην Κύπρο (ωθώντας τους ιθύνοντες της «Κυρίας» στο συμπέρασμα πως το θέμα έχει λήξει), αλλά πλέον εμφανίζεται κάθετα αρνητικός στην προοπτική επιστροφής του στην ομάδα.
Τα ερωτήματα προκύπτουν αυθόρμητα: ακόμη κι αν ο Αφρικανός άσος αλλάξει εκ νέου γνώμη κι εμφανιστεί κανονικά στην έναρξη της προετοιμασίας, ποια εγγύηση υπάρχει ότι εν συνεχεία δεν θα αναθεωρήσει; Και ποια θα είναι τα περιθώρια αντίδρασης της Ανόρθωσης, αν το επόμενο κρούσμα σημειωθεί, αφ’ ότου έχει κλείσει το θερινό μετεγγραφικό παζάρι και δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για την πώλησή του ούτε για την αντικατάσταση του παίκτη;
Προς αποτροπή τέτοιων σεναρίων στην Ανόρθωση θα ακούσουν και θα «ζυγίσουν» πολύ προσεκτικά όσα θα τους μεταφέρει ο 24χρονος επιθετικός στην επόμενη επικοινωνία τους. Αν δεν εξαλειφθεί και η παραμικρή αμφιβολία για την ειλικρινή πρόθεσή του να συνεχίσει στην «Κυρία», η τελευταία θα (κοιτάξει το συμφέρον της και θα) βγει στην αγορά για να βρει νέα εργοδότρια για τον Γκονσάλβες και δύο επιθετικούς για το ρόστερ της.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσφατη διαβεβαίωση του Πουλλαΐδη προς τον Αντρέ Πάους ότι -ακόμη και σε περίπτωση «ναυαγίου» της υπόθεσης Γκονσάλβες- η διοίκηση θα προβεί στις απαραίτητες κινήσεις, ώστε η γραμμή κρούσης της ομάδας να είναι άριστα στελεχωμένη εν όψει της νέας περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου