Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΑΕΛ: Η «καμπάνα» σε… μετεγγραφές

Η συνολική οικονομική ζημία από τα έκτροπα στον τελικό κυπέλλου στερεί από την ΑΕΛ αρκετές προσθήκες στο ρόστερ της νέας περιόδου.
Το πρώτο φιρμάνι είχε έρθει προ καιρού και αφορούσε αποκλειστικά τις ζημίες στο ΓΣΖ (20.000€). Σε αυτό το ποσό προστέθηκε χθες μετά την απόφαση του αθλητικού δικαστή το πρόστιμο των 30.000€, ενώ επιβλήθηκε ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και άλλων δύο με κλειστό ένα μέρος της ανατολικής κερκίδας.
Με άλλα λόγια, η ΑΕΛ στα πρώτα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της την επερχόμενη περίοδο θα έχει μειωμένα έσοδα από τη διάθεση εισιτηρίων. Αν σε αυτό το πρώτο καρέ αγώνων κληρωθεί να δώσει κάποια ντέρμπι (και δη το τοπικό με τον Απόλλωνα), γίνεται αντιληπτό ότι η χασούρα θα ξεπεράσει τα 100.000€.
Αν μάλιστα ένεκα του άδειου ή μισογεμάτου «Τσιρείου» η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου δεν πάρει θετικά αποτελέσματα και δεν ξεκινήσει καλά το νέο πρωτάθλημα, η απογοήτευση του κόσμου θα μεταφραστεί σε μειωμένη προσέλευση και στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια, άρα σε περαιτέρω οικονομική ζημία.
Με τους πλέον μετριοπαθείς υπολογισμούς (σε προσέλευση κόσμου και τιμή εισιτηρίων) η συνολική ζημία της ΑΕΛ από τα επεισόδια των οπαδών της στον τελικό του κυπέλλου θα κυμανθεί μεταξύ 150.000 και 200.000€ (υπό συνθήκες μπορεί να φτάσει και στα 300.000€).
Αν αναλογιστεί κάποιος ότι μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους και την αποδοχή του «ψαλιδισμένου» -κατά το ήμισυ- μπάτζετ ο Χριστάκης Χριστοφόρου είχε θέσει ως οικονομικό ταβάνι για τους νεοφερμένους παίκτες τα 40-50.000€, τότε ελέω όσων συνέβησαν στο ΓΣΖ η ΑΕΛ θα στερηθεί 4-5 μετεγγραφικές προσθήκες -ένα αυτογκόλ από την κερκίδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου