Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Λειψός στην αφετηρία

Με τους απολύτως απαραίτητους ποδοσφαιριστές θα εμφανιστούν οι «κυανόλευκοι» στον α’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.
Μια ματιά στη λίστα των παικτών του Απόλλωνα για τα δύο παιχνίδια με τη Σαξάν από τη Μολδαβία αρκεί για να γίνει αντιληπτό ότι στις πρώτες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στη σεζόν ο σύλλογος της Λεμεσού θα χρειαστεί πιτσιρικάδες από τα τμήματα υποδομής για να στελεχώσει πλήρη αποστολή.
Ο κατάλογος των «κυανολεύκων» στην UEFA περιλαμβάνει 18 ποδοσφαιριστές, στους οποίους μπορεί να προστεθεί ακόμη ένας μέχρι και 24 ώρες πριν το πρώτο παιχνίδι. Αυτό κατά πάσα… βεβαιότητα θα είναι ο νεοφερμένος Άλεξ ντα Σίλβα, ο οποίος δεν δηλώθηκε στην αρχική λίστα, καθώς το συμβόλαιό του με τη Μέταλουργκ Ντονέτσκ εκπνέει στις 30 Ιουνίου.
Μαζί με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό οι δηλωθέντες παίκτες φτάνουν τους 19. Εξ αυτών οι αμυντικοί Μερκής, Αγγελή και Βασιλείου είναι τραυματίας και δεν θα παίξουν, ενώ αγώνα δρόμο δίνουν οι επιθετικοί Τουράμ και Γκιέ Γκιέ που στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν τις πιθανότητες υπέρ τους.
Αν λείψουν και οι πέντε, τότε ο Πέδρο Εμάνουελ θα μπορεί να υπολογίζει σε 14 παίκτες, εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες (Βάλε, Φανή, Ιντί)! Με άλλα λόγια, η λίστα του Απόλλωνα μετά βίας βγάζει μια ενδεκάδα με μία αλλαγή (σ.σ. οι άλλοι δύο θα είναι τερματοφύλακες).
Την υπόλοιπη αποστολή θα στελεχώσουν παίκτες από τον κατάλογο Β’, δηλαδή κάτω των 21 ετών. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και παίκτες με παραστάσεις από την πρώτη ομάδα, όπως ο Χάμπος Κυριάκου και ο Χρίστος Γουίλερ, αλλά δεδομένα θα χρειαστούν κι άλλοι, προκειμένου να συμπληρωθεί 18άδα.
Λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας δεν συντρέχει πάντως, αφού ο αντίπαλος είναι εξαιρετικά χαμηλής δυναμικής ακόμη και για έναν Απόλλωνα με λίγες προπονήσεις στα πόδια κι ακόμη λιγότερες διαθέσιμες επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου