Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Η προτεραιότητα δεν αλλάζει

Ανεξαρτήτως προπονητή και μετεγγραφών οι «κυανόλευκοι» γνωρίζουν ήδη πού χρήζουν ουσιαστικής βελτίωσης εν όψει της νέας περιόδου.
Θέμα χρόνου είναι για το σύλλογο της Λεμεσού η ανακοίνωση του νέου προπονητή και των πρώτων νεοφερμένων εν όψει της νέας περιόδου. Ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου επισημοποίησης της συμφωνίας με τον Μίλινκο Πάντιτς και του αριθμού και της ποιότητας των μετεγγραφικών ενισχύσεων, ωστόσο, ο Απόλλωνας ξέρει ήδη τι πρέπει να αλλάξει, προκειμένου η ερχόμενη περίοδος να είναι πιο επιτυχημένη.
Μολονότι από τον πάγκο του πέρασαν τρεις προπονητές ο Απόλλωνας της σεζόν 2014/15 δεν κατάφερε να διορθώσει το μέγα πρόβλημα της αμυντικής λειτουργίας του, με αποτέλεσμα ό,τι έχτιζε επιθετικά (κορυφαία επίδοση στην κατηγορία) να το γκρεμίζει ανασταλτικά (χειρότερη άμυνα μεταξύ των ομάδων της πρώτης πεντάδας και μόλις κατά ένα τέρμα καλύτερη από τον ουραγό Οθέλλο).

Βάσει των αποχωρήσεων και των τραυματισμών που έχουν προκύψει η γραμμή οπισθοφυλακής των «κυανολεύκων» θα έχει νέα πρόσωπα, τα οποία θα πρέπει να δέσουν γρήγορα και να προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά. Επειδή όμως η αποτελεσματική άμυνα ξεκινά από την επίθεση, τόσο οι υπόλοιποι νεοφερμένοι όσο και αυτοί που θα συνεχίσουν θα πρέπει να συνεισφέρουν επίσης στο συγκεκριμένο κομμάτι.

Επιμέρους κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας που χρήζει επίσης άμεσης διόρθωσης είναι και η μεγάλη ανισορροπία στο παθητικό πριν και μετά την ανάπαυλα, αφού ο Απόλλωνας δέχτηκε στην επανάληψη σχεδόν διπλάσια τέρματα απ’ ό,τι στο πρώτο ημίχρονο. Είτε αυτό οφείλεται σε ελλιπή φυσική κατάσταση (μάλλον απίθανο, δεδομένου ότι η ομάδα σκόραρε κατά ριπάς στο συγκεκριμένο διάστημα) είτε σε ελλιπή προσπάθεια και συγκέντρωση στα αμυντικά καθήκοντα, η εν λόγω στατιστική πρέπει επίσης να τύχει βελτίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου