Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Το πάθημα έγινε μάθημα

Σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι οι «κυανόλευκοι» πορεύονται στη νέα αγωνιστική περίοδο με τέσσερις καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς.
Μία από τις αιτίες της ανασταλτικής δυσλειτουργίας του Απόλλωνα την περασμένη περίοδο ήταν και η λειψανδρία στο κέντρο της άμυνας. Ο σύλλογος της Λεμεσού μπήκε στη σεζόν έχοντας στα χαρτιά τέσσερις στόπερ (Μερκής, Αντράντε, Αγγελή, Ιντζίδης), ωστόσο αποδείχθηκε ότι υπολόγιζε μόνο στους τρεις (σ.σ. ο Ιντζίδης αποτέλεσε παρελθόν στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο).
Η έλευση του Ουόν τον Ιανουάριο συμπλήρωσε το καρέ, ωστόσο η κακοδαιμονία των τραυματισμών υποχρέωσε συχνά τον Απόλλωνα να εμφανίζεται με λύσεις ανάγκης στο κέντρο της άμυνάς του. Το συγκεκριμένο πάθημα φαίνεται πως έγινε μάθημα, καθώς με τις δύο πιο πρόσφατες προσθήκες (αυτές των Φρέιρε και Σιμόες) η ομάδα διαθέτει πλέον τέσσερις καθαρόαιμους κεντρικούς αμυντικούς (Μερκής και Αγγελή οι άλλοι δύο), στους οποίους υπολογίζει βάσιμα.
Υπάρχουν φυσικά και παίκτες (βλέπε Λόπες, Γκουγιόν, Σατσέτι) που μπορούν να καλύψουν υπηρεσιακά την εν λόγω θέση, ωστόσο αυτή τη σεζόν αυτή θα είναι η εξαίρεση του κανόνα και θα προκύπτει, μόνο όταν συμπίπτουν τραυματισμοί και τιμωρίες.
Επίσης δεν περνά απαρατήρητο ότι η μέχρι στιγμής μετεγγραφική δραστηριότητα του Απόλλωνα αφορά σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα (εξαίρεση ο εξτρέμ Ζοάο Πέδρο) τα μετόπισθεν (Σατσέτι, Ελίζιο, Φρέιρε, Σιμόες) καταδεικνύοντας την επιθυμία τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης για μια σαφώς βελτιωμένη ανασταλτική λειτουργία σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου