Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ΑΕΚ: Νέο συμβόλαιο σε Μυτίδη

Πρόθεση της διοίκησης των Λαρνακέων είναι η πρόωρη επέκταση της συνεργασίας με τον 24χρονο διεθνή επιθετικό.
Αν ήταν στο χέρι του, πιθανότατα θα επέλεγε να ξεκινήσει άμεσα η νέα αγωνιστική περίοδος. Επειδή όμως το καλεντάρι είναι αρμοδιότητα άλλων, ο Νέστορας Μυτίδης είναι υποχρεωμένος να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα πως το προχθεσινό χατ τρικ απέναντι στην Ανδόρα ήταν για τον ίδιο το κερασάκι στην τούρτα σε μια εξαιρετική σεζόν.
Βγαίνοντας πιο δυνατός από την προσωπική τραγωδία που τον έπληξε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο 24χρονος διεθνής επιθετικός κατάφερε να κλείσει δεύτερο συναπτό πρωτάθλημα με διψήφιο αριθμό τερμάτων. Και αν πρόπερσι χρειάστηκε 33 συμμετοχές για να πανηγυρίσει 10 γκολ, την περασμένη περίοδο 17 παιχνίδια του έφταναν και του περίσσευαν για να φτάσει στα ίδια επίπεδα παραγωγικότητας και να εξελιχθεί σε βασικό γρανάζι των «κιτρινοπράσινων».
Τα τρία τέρματα στον πρόσφατο προκριματικό αγώνα της εθνικής ομάδας με την Ανδόρα πιστοποίησαν τη φόρμα του, αλλά δεν άλλαξαν την ήδη υψηλή εκτίμηση που απολαμβάνει στο σύλλογό του ο Μυτίδης. Οι Λαρνακείς γνωρίζουν άριστα την αξία και τις προοπτικές του διεθνούς επιθετικού που προέρχεται από τις ακαδημίες του συλλόγου και προτίθενται να του το αποδείξουν προτείνοντάς του νέο συμβόλαιο.
Το νυν έχει ισχύ ως το καλοκαίρι του 2016, ωστόσο «των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν» και στην ΑΕΚ θέλουν να έρθουν από τώρα σε συμφωνία με τον 24χρονο άσο για τριετή επέκταση συμβολαίου με αυξημένες απολαβές. Σε τελική ανάλυση η ανέλιξη του Μυτίδη μόνον απαρατήρητη δεν περνά από συλλόγους του εξωτερικού, οι οποίοι σε περίπτωση μη ανανέωσης της συνεργασίας του με την ΑΕΚ θα μπορούν να τον «κλείσουν» ήδη από τον Ιανουάριο για ελεύθερη μετεγγραφή το επόμενο καλοκαίρι.
Οι «κιτρινοπράσινοι», ωστόσο, ποντάρουν αφ’ ενός στην αγωνιστική προοπτική της ομάδας και το συναισθηματικό δέσιμο του νεαρού επιθετικού μαζί της, αφ’ ετέρου στον ισχυρό δεσμό του με τους ιθύνοντες του συλλόγου ένεκα της ένθερμης και διαρκούς στήριξής τους μετά τον πρόωρο και άδικο χαμό της αγαπημένης του αδελφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου