Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΑΕΚ: Η χαμένη ντουζίνα και ο Άλβες

Γιατί ο Βραζιλιάνος επιθετικός μπορεί να κάνει τη διαφορά στη γραμμή κρούσης και συνολικά στο παιχνίδι των «κιτρινοπρασίνων».
Θα είναι ο βασικός πόλος έλξης για όσους αποφασίσουν να παραστούν στην απογευματινή προπόνηση, με την οποία η ΑΕΚ ξεκινά επίσημα την προετοιμασία της για την ερχόμενη περίοδο. Ο Αντρέ Άλβες είναι η πιο ηχηρή από τις μέχρι στιγμής τέσσερις προσθήκες των Λαρνακέων και αυτό δεν οφείλεται (μόνο) στην πολύ καλή παρουσία του στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Ομόνοιας. Με κριτήριο αυτήν την παράμετρο, άλλωστε, η πιο ουσιαστική ενίσχυση είναι ο Λαμπάν που έχει αποδείξει για χρόνια την αξία του στο κυπριακό ποδοσφαιρόφιλο κοινό.
Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έρχεται να δώσει στη γραμμή κρούσης των «κιτρινοπρασίνων» ό,τι έλειψε την περασμένη περίοδο: όγκο, δύναμη κι ένα σημείο αναφοράς μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Έλειπαν όλα αυτά τα στοιχεία από μια γραμμή που την περασμένη περίοδο σημείωσε 56 τέρματα; Έλειπαν.
Ο Κολαούτι ένεκα τραυματισμών και οι Μυτίδης, Κάντε λόγω σωματοδομής δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο ρόλο του «θωρηκτού», του επιθετικού-κολόνα, αυτού που παίζοντας είτε με πλάτη είτε με μέτωπο στην εστία απασχολεί διαρκώς τα αντίπαλα στόπερ. Σε αυτές τις απαιτήσεις μπορεί να ανταποκριθεί ο Άλβες καθιστώντας ακόμη πιο πολυδιάστατο και απρόβλεπτο το παιχνίδι της ΑΕΚ.
Η ιεραρχία στην επιθετική γραμμή θα είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα του Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος την περασμένη περίοδο μοίρασε σχεδόν στη μέση το χρόνο συμμετοχής στους τρεις επιθετικούς του (σε 12 παιχνίδια ξεκίνησε ο Κολαούτι, σε 11 ο Μυτίδης, σε 9 ο Κάντε). Το αντίστοιχο στοίχημα για τον Άλβες είναι η συνεισφορά του στην κάλυψη των 12 τερμάτων που σημείωσαν την περασμένη περίοδο όσοι έχουν αποχωρήσει από το ρόστερ (8 γκολ ο Κολαούτι, 3 ο Βάντερ κι ένα ο Παύλου).
Ο τρόπος παιχνιδιού της ΑΕΚ και τα προσόντα του Βραζιλιάνου καθιστούν εφικτό το σενάριο να σημειώσει ο ίδιος αυτήν την ντουζίνα τερμάτων, ωστόσο εξ ίσου πιθανό είναι αυτή η αναπλήρωση να επέλθει μέσα από τέρματα που θα πετύχουν συμπαίκτες του Άλβες χάρη στους αμυντικούς που θα απασχολεί και στους διαδρόμους και τα κενά που θα ανοίγει ο 31χρονος επιθετικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου