Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Μπέιλ, Γκριζμάν ή Ρονάλντο;

Η UEFA ανακοίνωσε την τριάδα των υποψηφίων για το βραβείο του καλύτερου παίκτη στην Ευρώπη την περίοδο 2015/16
Μια ιστορική πρεμιέρα στη σύγχρονη ιστορία του βραβείο για τον καλύτερο παίκτη στην Ευρώπη (Best Player in Europe Award) καταγράφηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016, όταν ανακοινώθηκε από την UEFA η τριάδα των τελικών υποψηφίων, η οποία απαρτίζεται από τους Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ), Αντουάν Γκριζμάν (Ατλέτικο) και Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ), ήτοι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της ίδιας πόλης (Μαδρίτη)!
Η δεύτερη είδηση που προέκυψε αφορούσε την ανάδειξη ενός καινούργιου κατόχου του βραβείου, καθώς ο περυσινός νικητής (Λιονέλ Μέσι) απουσιάζει από την τελική τριάδα.
Όπως και τα περασμένα χρόνια, ένας δημοσιογράφος από κάθε μία εκ των 55 χωρών-μελών της UEFA έδωσε μια αρχική λίστα απαρτιζόμενη από πέντε ποδοσφαιριστές, στην οποία ο πρώτος πήρε πέντε βαθμούς, ο δεύτερος τέσσερις, ο τρίτος τρεις κ.ο.κ. Οι δέκα παίκτες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία προχώρησαν στο β’ γύρο της ψηφοφορίας, ο οποίος ανέδειξε την τελική τριάδα.
Η ψηφοφορία για τον νικητή θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της κλήρωσης των ομίλων του UEFA Champions League 2016/17, η οποία θα λάβει χώρα στο Μονακό στις 25 του μήνα. Υπενθυμίζεται πως από την αναβίωση του θεσμού το βραβείο έχουν κατακτήσει οι Λιονέλ Μέσι (2011, 2015), Αντρές Ινιέστα (2012), Φρανκ Ριμπερί (2013) και Κριστιάνο Ρονάλντο (2014).

Η βαθμολογία των υπολοίπων επτά παικτών της τελικής δεκάδας
4. Λουίς Σουάρες (Μπαρσελόνα, Ουρουγουάη) - 29 βαθμοί
5. Λιονέλ Μέσι (Μπαρσελόνα, Αργεντινή) - 25 βαθμοί
6. Τζανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους, Ιταλία) - 19 βαθμοί
7. Πέπε (Ρεάλ Μ., Πορτογαλία) - 9 βαθμοί
8. Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν, Γερμανία) - 6 βαθμοί
9. Τόνι Κρόος (Ρεάλ, Γερμανία) - 5 βαθμοί
10. Τόμας Μίλερ (Μπάγερν, Γερμανία) - 2 βαθμοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου