Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Απόλλων: Το περυσινό μπόνους και χωρίς ομίλους

Ακόμη και με αποκλεισμό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ οι «κυανόλευκοι» δύνανται να καρπωθούν αξιοσημείωτα έσοδα.
Την περασμένη διετία ο Απόλλωνας κατόρθωσε να προκριθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης εκκινώντας από τα πλέι οφ. Αυτό το καλοκαίρι ο σύλλογος της Λεμεσού θα επιχειρήσει να τριτώσει το καλό ξεκινώντας από τον α’ προκριματικό γύρο, ωστόσο ο πιο μακρύς δρόμος δεν κρύβει μόνο μειονεκτήματα. Ειδικά στο οικονομικό σκέλος ο Απόλλωνας μπορεί με τρεις προκρίσεις να εισπράξει ένα ποσό ίσο με το μπόνους της περυσινής εισόδου του στους ομίλους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη περίοδο οι «κυανόλευκοι» εξαργύρωσαν την πρόκριση επί της Λοκομοτίβ Μόσχας με πριμ 1,3 εκατ. ευρώ από την UEFA. Χάρη στην πρόσφατα ανακοινωθείσα (σημαντική) αύξηση των πριμ στο Τσάμπιονς και στο Γιουρόπα Λιγκ οι «κυανόλευκοι» μπορούν αυτή τη χρονιά να εισπράξουν αυτά τα χρήματα, χωρίς καν να επαναλάβουν το περυσινό τους επίτευγμα.
Ιδού το πώς: το πριμ συμμετοχής στον α’ προκριματικό γύρο είναι 200.000€, στο β’ 210.000€, στον γ’ 220.000€ και στα πλέι οφ 230.000€. Αν λοιπόν ο Απόλλωνας μετρήσει τρεις προκρίσεις (σ.σ. θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών στους τρεις προκριματικούς γύρους) και φτάσει ως τα πλέι οφ θα καρπωθεί 860.000€ από την UEFA.

Αν σε αυτά προστεθούν τα έσοδα από τις χορηγίες, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα εισιτήρια των αγώνων, τότε το άθροισμα θα αγγίξει το περυσινό μπόνους για την είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτά σε περίπτωση αποκλεισμού στα πλέι οφ. Σε περίπτωση τρίτης διαδοχικής πρόκρισης στους ομίλους ο Απόλλωνας θα δικαιούται να προσβλέπει σε τουλάχιστον διπλάσια έσοδα απ’ ό,τι την περασμένη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου