Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Και αν δεν μείνει ο Τζεμπούρ;

Ενδεχόμενη αποχώρηση (και) του Αλγερινού από το ρόστερ ισοδυναμεί με σημαντικό ρίσκο για τους «γαλαζοκίτρινους» εν όψει της νέας περιόδου.
Φιγουράρουν στην κορυφή της μετεγγραφικής λίστας των περισσότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων ανά την υφήλιο. Οι επιθετικοί αποτελούν το αντικείμενο του πόθου σε κάθε παζάρι (θερινό ή χειμερινό), οι παραγωγικοί επιθετικοί (αυτοί με το ένστικτο του σκόρερ) είναι δυσεύρετοι και κοστίζουν. Αυτός είναι ο κανόνας και οι εξαιρέσεις του (η εύρεση δηλαδή ενός γκολτζή σε χαμηλή-προσιτή τιμή) είναι λιγοστές και -εκτός από την απαραίτητη σε αυτές τις περιπτώσεις τύχη- προϋποθέτουν οργάνωση, προγραμματισμό και σκάουτινγκ σε κορυφαίο επίπεδο.

Στον ΑΠΟΕΛ μετά την αποχώρηση του Σέρινταν η έκβαση της υπόθεσης Τζεμπούρ θα καθορίσει και το βαθμό ανανέωσης στη γραμμή κρούσης. Αν ο Αλγερινός δεχτεί να παραμείνει με μειωμένες απολαβές, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα έχουν διατηρήσει στο δυναμικό τους μιας δοκιμασμένη λύση, εγνωσμένης αξίας, και θα αναζητούν απλώς ένα αξιόλογο συμπλήρωμά του, προκειμένου μαζί με τον Σωτηρίου να έχουν επαρκείς και ποιοτικές εναλλακτικές.
Αν όμως ο 31χρονος απορρίψει την πρόταση και αποχωρήσει, ο ΑΠΟΕΛ θα μείνει με έναν επιθετικό (Σωτηρίου) και θα υποχρεωθεί να βγει στην αγορά για δύο φορ. Στο οικονομικό κόστος αυτής της προοπτικής προστίθεται και το αγωνιστικό ρίσκο: τα περιθώρια λάθους στην επιλογή θα είναι μηδαμινά, καθώς οι νεοφερμένοι θα επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια επίτευξης των στόχων της ομάδας (εγχώριο νταμπλ, είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ).

Στην εξίσωση θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η χρονική παράμετρος, καθώς -όσο ποιοτικοί κι αν αποδειχθούν- οι νεοαποκτηθέντες επιθετικοί θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής σε όλα τα επίπεδα. Κατά συνέπεια, αν ο ΑΠΟΕΛ επιθυμεί να τους έχει ετοιμοπόλεμους με την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών του (αυξάνοντας τοιουτοτρόπως και τις πιθανότητες νέας πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για τον εντοπισμό και την απόκτησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου