Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ανόρθωση: Φαλξ σημαίνει τίτλοι και κέρδη

Ως τεχνικός διευθυντής ο Σταν Φαλξ έχει να επιδείξει επιδόσεις που επιτρέπουν εύλογη αισιοδοξία στην Ανόρθωση.
Μολονότι η υπογραφή συμβολαίου και η επίσημη ανακοίνωση ακόμη εκκρεμούν, ο Σταν Φαλξ λογίζεται και λειτουργεί ήδη ως ο νέος τεχνικός διευθυντής της Ανόρθωσης. Και η μέχρι στιγμής σταδιοδρομία του στο συγκεκριμένο πόστο μόνον θετικά προοιωνίζεται για την «Κυρία».
Από το καλοκαίρι του 2000 ως τον Ιανουάριο του 2009 ο 51χρονος Ολλανδός χρημάτισε τεχνικός διευθυντής της Αϊντχόφεν. Στη διάρκεια της θητείας του στην PSV διαπραγματεύτηκε μετεγγραφές παικτών όπως οι Ρόμπεν, φαν Νίστελροϊ, Χούντελααρ, Κέζμαν, Φαρφάν, φαν Μπόμελ, Ρόμενταλ, Χέσελινκ, ντε Γιονγκ, Μπονφίμ, Παρκ, Λάμεϊ, Μπουμά, Χόφλαντ κ.ά.
Ο απολογισμός για την εργοδότριά του στο ίδιο διάστημα ήταν κερδοφόρος: η ομάδα κατέκτησε έξι πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο, ενώ στα ταμεία της εισέρρευσαν από τη συνολική της μετεγγραφική δραστηριότητα 13,92 εκατομμύρια ευρώ (αγορές αξίας 121,53 εκατ. έναντι πωλήσεων αξίας 135,44 εκατ.)!
Εξ ίσου θετικό πρόσημο είχε και η απασχόλησή του στη Βίσλα Κρακοβίας, όπου σε μια διετία η ομάδα πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και είχε κέρδη 5,2 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνολική μετεγγραφική της δραστηριότητα (αγορές αξίας 3,3 εκατομμυρίων ευρώ έναντι πωλήσεων αξίας 8,5 εκατ.)!
Σημειώνεται επίσης ότι μετά την αποχώρηση του Φαλκς ο πολωνικός σύλλογος δεν έχει πανηγυρίσει άλλο τίτλο, ενώ η Αϊντχόφεν στα 6,5 χρόνια μετά την αποχώρησή του κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (2015) κι ένα κύπελλο (2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου