Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Απόλλων: Η φιλοσοφία του νέου προπονητή

Προτού καταλήξει στον νέο τεχνικό η διοίκηση των «κυανολεύκων» οφείλει να έχει κατασταλάξει στο τι ποδόσφαιρο θέλει να παίξει η ομάδα την ερχόμενη περίοδο.
Ραν Μπεν Σιμόν, Τιμούρ Κετσπάγια, Πάμπος Χριστοδούλου, Ρικάρντο Σα Πίντο, Μίλινκο Πάντιτς. Την τελευταία εβδομάδα τα ονόματα όλων «έπαιξαν» στο ρεπορτάζ του Απόλλωνα ως υποψήφιοι για τη χηρεύουσα θέση του προπονητή. Όλοι τους ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όχι όμως της ίδιας ποδοσφαιρικής σχολής και σκέψης.

Η συγκεκριμένη πραγματικότητα αφήνει περιθώρια σε δύο υποθέσεις εργασίας: είτε κάποιοι εκ των προαναφερθέντων δεν ευρίσκονται πολύ υψηλά στη λίστα της διοίκησης των «κυανολεύκων» είτε η τελευταία είναι διατεθειμένη να ενστερνιστεί τη φιλοσοφία του (όποιου) νέου τεχνικού και να διαμορφώσει το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου βάσει αυτής της φιλοσοφίας.
Εφ’ όσον ισχύει το δεύτερο, γίνεται αντιληπτό ότι άλλο θα είναι το απαιτούμενο μπάτζετ, αν ο καινούργιος προπονητής διατηρήσει τον υπάρχοντα τακτικό προσανατολισμό (βασιζόμενο κυρίως στην αξιοποίηση ανοικτών χώρων από τους ταχείς και τεχνίτες μεσοεπιθετικούς), και εντελώς διαφορετικό, αν αποφασιστεί ότι ο νέος Απόλλωνας θα επιχειρήσει να παίξει π.χ. κυριαρχικό ποδόσφαιρο, οπότε θα απαιτηθεί και η απόκτηση άλλου τύπου ποδοσφαιριστών.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, στο τέλος, η εν λόγω παράμετρος (το ύψος του μπάτζετ που θα απαιτήσει η φιλοσοφία του νέου προπονητή) να αποδειχθεί η καθοριστική για την επιλογή του διαδόχου του Τον Κάανεν στην άκρη του πάγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου