Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Απόλλων: Κέντρο και ταχύτητα τα κλειδιά

Το βαρύ απουσιολόγιο και οι αμυντικές παθογένειες επηρεάζουν αποφασιστικά τον τακτικό προσανατολισμό του Απόλλωνα εν όψει ΑΠΟΕΛ.
Πέντε αγωνιστικές άνευ νίκης εν μέσω πλέι οφ είναι υπερβολικά πολλές για επίδοξο πρωταθλητή. Ως εκ τούτου η άμεση επιστροφή στις επιτυχίες αποτελεί μονόδρομο για τον Απόλλωνα στο επικείμενο ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ.
Τούτη τη φορά μάλιστα η ανάγκη για τους τρεις βαθμούς εξυπηρετεί διπλή σκοπιμότητα: αφ’ ενός τη δυναμική επιστροφή στην κούρσα του τίτλου, αφ’ ετέρου την παραμονή σε θέση ισχύς για την έξοδο στην Ευρώπη, η οποία επίσης έχει τεθεί εν αμφιβόλω μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Η προσπάθεια των «κυανολεύκων» για επικράτηση επί των πρωταθλητών υπονομεύεται σημαντικά από την απουσία τριών παικτών στη γραμμή κρούσης: του Σανγκόι λόγω τιμωρίας και των Τουράμ και Γκιέ Γκιέ λόγω τραυματισμών. Ο Κάανεν λογικά θα παρατάξει την ομάδα του με τους Λόπεθ, Παπουλή και Κολοκούδια στη γραμμή κρούσης, ωστόσο πίσω τους δεν θα υπάρχουν εναλλακτικές.
Ό,τι ακριβώς ισχύει και για την άμυνα, δηλαδή, όπου -εν τη απουσία των Αντράντε, Αγγελή, Ρομπέρ, Βασιλείου (όλοι τραυματίες)- παίζουν αδιάλειπτα οι Λόπες, Μερκής, Ουόν, Γουίλερ με μόνη εναλλακτική τον Στυλιανού.
Ο Απόλλωνας θέλει μεν να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να βάλει μεγάλη και διαρκή πίεση στα ευάλωτα (όπως αποδεικνύεται από το περασμένο καλοκαίρι) μετόπισθέν του, ταυτόχρονα όμως του λείπουν οι επιθετικοί, προκειμένου να κάνει αυτός το ίδιο στην άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων».
Τοιουτοτρόπως σε γραμμή-κλειδί για τους «κυανολεύκους» αναδεικνύεται η μεσαία, η οποία θα πρέπει να κερδίσει το νευραλγικό χώρο στο κέντρο αφ’ ενός ανακόπτοντας την τροφοδοσία των επιθετικών του ΑΠΟΕΛ, αφ’ ετέρου αξιοποιώντας την ταχύτητα των Λόπεθ, Κολοκούδια και Παπουλή απέναντι στην άμυνα των πρωταθλητών.

Προς τούτο ο Κάανεν θα πρέπει να κάνει τη σωστή επιλογή στην τριάδα των μέσων (μεταξύ Αμντανί, Γκουγιόν, Στογιάνοβιτς, Μεριέμ και Ρόσα), ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχούς ανταπόκρισης του Απόλλωνα στις απαιτήσεις του κυριακάτικου ντέρμπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου