Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ανόρθωση: Ο Σαμπάλα και τα ερωτήματα

Αν ισχύουν οι αιτιάσεις του Λετονού επιθετικού, η πορεία της Ανόρθωσης στην τρέχουσα περίοδο καθίσταται ακόμη πιο αξιέπαινη.
Η ακολουθία των γεγονότων είναι, αν μη τι άλλο, αξιοπρόσεκτη. Δύο μέρες μετά το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, το οποίο εξελίχθηκε σε λαϊκό δημοψήφισμα υπέρ του Αντρέ Πάους, είδε το φως της δημοσιότητας συνέντευξη του πρώην άσου της Ανόρθωσης, Βαλερίς Σαμπάλας, ο οποίος φώτισε περαιτέρω την αντιπαράθεση μεταξύ του προπονητή της «Κυρίας» και του Τεντ φαν Λέουβεν.

Αν αληθεύουν όσα ισχυρίζεται ο Λετονός, τότε το γυαλί στις σχέσεις των δύο Ολλανδών δεν ράγισε τον Δεκέμβριο (σ.σ. μετά το δημόσιο παράπονο του Πάους για τον φαν Λέουβεν σε συμπατριώτες τους δημοσιογράφους), αλλά ήδη από τη θερινή προετοιμασία, όταν ο τεχνικός διευθυντής έφερνε παίκτες για μια Ανόρθωση που θα έπαιζε με δύο επιθετικούς και ο Πάους εφάρμοζε στις προπονήσεις σύστημα με έναν.
Σύμφωνα με τον Λετονό, η οριστική ρήξη των δύο αντρών και η παγίωση ενός ψυχροπολεμικού κλίματος μεταξύ τους επήλθε ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, με αφορμή μια φιλονικία. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό υπό ποιο αντιπαραγωγικό κλίμα στο εσωτερικό της υποχρεώθηκε να λειτουργήσει αυτήν την περίοδο η Ανόρθωση.
Εφ’ όσον όντως υπήρξε τέτοια πολύμηνη σιγή ασυρμάτου μεταξύ των δύο ιθυνόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος, η αξιολόγηση της πορείας της ομάδας πρέπει να αναθεωρηθεί προς τα πάνω, αφού πρόεκυψε παρά κι ενάντια στις εκ των έσω αντίξοες συνθήκες.

Οι τοποθετήσεις του Σαμπάλα, πάντα υπό την αίρεση ότι αληθεύουν, εγείρουν επίσης αρκετά ερωτήματα. Παραδείγματος χάριν, είχε αποδεχτεί εξ αρχής τη μη εμπλοκή του στο μετεγγραφικό σχεδιασμό ο Πάους ή υποχρεώθηκε εκ των υστέρων να συμβιβαστεί με αυτήν την κατάσταση; Όσα μεσολάβησαν από το καλοκαίρι ως τον Δεκέμβριο επηρέασαν τη μετεγγραφική δραστηριότητα της Ανόρθωσης τον Ιανουάριο; Ο αποκλειστικός χειρισμός των μετεγγραφών από τον φαν Λέουβεν θα ισχύει και για τον (όποιο) νέο προπονητή, αν απομακρυνθεί ο νυν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου