Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΑΕΚ: Το παζλ της ενίσχυσης

Εν όψει της τριπλής επιβάρυνσης την ερχόμενη περίοδο η ΑΕΚ χρειάζεται στοχευμένη και επιτυχημένη μετεγγραφική πολιτική.
Η αυλαία της περιόδου έπεσε, η πόρτα της εξόδου άνοιξε. Νέγκρι (τερματοφύλακας), Σίπο (αριστερός μπακ), Μασάνα (κόφτης, στόπερ), Σκοπελίτης (κόφτης), Φροξυλιάς, Παύλου (αμφότεροι εξτρέμ) και Κολαούτι (επιθετικός) τη διέβησαν ή θα τη διαβούν οσονούπω. Εξ αυτών ο μόνος που βάσει συμμετοχών μπορεί να χαρακτηριστεί βασικός είναι ο Σκοπελίτης, ενώ χρήσιμα συμπληρώματα ήταν οι Νέγκρι, Μασάνα, Κολαούτι.

Δίχως αυτήν την επτάδα το ρόστερ των Λαρνακέων μειώνεται στους 18 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ο μεν Μουρίγιο δεν υπολογίζεται (ελέω ρήξης χιαστών) για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους, ενώ πέντε (Ζανέττος Μυτίδης, Μιντίκκης, Καστάνας, Μαγκούρης, Κούρτης) μέτρησαν από ελάχιστο έως καθόλου χρόνο συμμετοχής την περασμένη περίοδο.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εν όψει της νέας χρονιάς (με δεδομένη την πρόσθετη ευρωπαϊκή επιβάρυνση) η ποσοτική αναπλήρωση των αποχωρησάντων δεν επαρκεί. Απαιτείται οι νεοφερμένοι να προσφέρουν ακόμη περισσότερη ποιότητα, ακόμη περισσότερες λύσεις. Η αρχή έχει γίνει με τους Λαμπάν και Χατζηγιαννακού, εκ των οποίων ο πρώτος μπορεί να χτυπήσει άμεσα και με αξιώσεις την πόρτα της ενδεκάδας.
Οι «κιτρινοπράσινοι», ωστόσο, χρειάζονται έναν τερματοφύλακα που θα διεκδικήσει τη θέση του βασικού από τον Ραμίρεθ, τουλάχιστον δύο στόπερ ποιότητας, έναν αριστερό μπακ (αν ο Μιντίκκης υπολογίζεται περισσότερο ως κάλυψη του Ορτίθ και λιγότερο του Χαραλάμπους), έναν μεσοεπιθετικό που θα δίνει ανάσες σε Λαρένα και Τομάς και έναν επιθετικό που -από κοινού με τους Μυτίδη, Κάντε- θα σηκώσει το βάρος του σκοραρίσματος.
Δεν αποκλείεται μάλιστα οι ανάγκες ενίσχυσης να αυξηθούν, αφού υπάρχει το ενδεχόμενο πώλησης του Βάντερ στον ΑΠΟΕΛ. Σε αυτήν την περίπτωση πιθανότατα θα γίνει κίνηση και για έναν εξτρέμ, εκτός αν ο Κρίστιανσεν αποφασίσει να πορευτεί στη σεζόν με το καρέ των Μοντέιρο, Χατζηγιαννακού (δεξιά), Εγγλέζου και Κυπριανού (αριστερά).

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η ευρωπαϊκή προοπτική (και πρόσθετη κόπωση) όσο και η απώλεια του στοιχείου του αιφνιδιασμού (και οι αυξημένες προσδοκίες) περιορίζουν στο ελάχιστο το περιθώριο λαθών στις επιλογές του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή, προκειμένου η ΑΕΚ να ελπίζει βάσιμα σε μια ακόμη καλύτερη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου