Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΕΛ: Ο δύσκολος μήνας του Χριστοφόρου

Ξεκινά από σήμερα το πιο ζόρικο εικοσαήμερο της θητείας του Χριστάκη Χριστοφόρου στην ΑΕΛ.
Αμέσως μετά τον επαναληπτικό αγώνα με την ΑΕΚ και την πρόκριση της ΑΕΛ στον τελικό του κυπέλλου, όπου στις 20 Μαΐου θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ, ο Χριστάκης Χριστοφόρου είχε κάνει λόγο στη συνέντευξη Τύπου για το πόσο δύσκολος θα ήταν ο επόμενος μήνας για την ομάδα του.

Αυτό δεν σήμαινε πως ο 50χρονος απευχόταν τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Σε περίπτωση αποκλεισμού, άλλωστε, ο σύλλογος της Λεμεσού θα ήταν υποχρεωμένος να σφυρίξει πρόωρα τέλος στην τρέχουσα περίοδο και αποκλεισμένος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να ξεκινήσει τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς μ’ έναν προϋπολογισμό ψαλιδισμένο κατά το ήμισυ.
Η πρόκριση και η προοπτική κατάκτησης ενός τροπαίου και εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο ενός καλού τέλους σε μια μετριότατη χρονιά, όπως και του περιορισμού του μπάτζετ σε λογικά επίπεδα. Επιπροσθέτως έδωσαν σημαντικό κίνητρο στους παίκτες της ομάδας για τις προπονήσεις ως το τέλος της περιόδου.
Πού συνίσταται συνεπώς ο αυξημένος συντελεστής δυσκολίας για τον προπονητή; Αφ’ ενός στην έλλειψη έντασης. Ουδεμία ομάδα στο β’ όμιλο είναι σε θέση να ζορίσει την ΑΕΛ όσο θα το πράξει ο ΑΠΟΕΛ στον τελικό. Επίσης, ουδεμία ομάδα στο β’ όμιλο μπορεί να παίξει, όπως ο ΑΠΟΕΛ, ώστε ο Χριστοφόρου να δοκιμάσει τακτικές και συστήματα εν όψει τελικού.
Τρίτον, η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου και το όνειρο του τελικού ωθούν τους ποδοσφαιριστές σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση των αγώνων πρωταθλήματος, προκειμένου να αποφευχθούν τραυματισμοί που ενδεχομένως θα τους στερήσουν τη συμμετοχή από το παιχνίδι της 20ής Μαΐου.

Υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες ο τεχνικός των «κιτρίνων» οφείλει από τη μία να βρει τρόπο να αποφεύγονται εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως το πρόσφατο 0-4 από τη Δόξα, από την άλλη να διατηρήσει υγιείς και σε φόρμα τους ποδοσφαιριστές του εν όψει τελικού, όπου εν μια νυκτί θα πρέπει να ανεβάσουν εντυπωσιακά στροφές, προκειμένου να ανταποκριθούν επιτυχώς στις απαιτήσεις του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου