Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ομόνοια: Ένα βήμα τη φορά

Μακριά από υπολογισμούς και σενάρια η Ομόνοια οφείλει πρώτα απ’ όλα να «κλειδώσει» την τέταρτη θέση.
Την ερχόμενη Κυριακή η ομάδα του Κώστα Καϊάφα θα υποδεχτεί στο ΓΣΠ τον Ερμή εν γνώσει των αποτελεσμάτων των άμεσων ανταγωνιστών της. Ό,τι σε μια πρώτη ανάγνωση, μοιάζει δίκοπο μαχαίρι, αποδεικνύεται με μια πιο προσεκτική ματιά πως δεν είναι τέτοιο.

Όποιοι εκ των ΑΕΚ, Απόλλωνα ή Ανόρθωση (σ.σ. οι δύο τελευταίοι παίζουν μεταξύ τους, άρα αποκλείεται να πάρουν αμφότεροι από τρεις βαθμούς) κι αν κερδίσουν, για τους «πράσινους» τα δεδομένα θα είναι τα ίδια: με νίκη επί των «φτεροπόδαρων» θα έχουν καπαρώσει οριστικά την τέταρτη θέση, θα έχουν βελτιώσει το περυσινό πλασάρισμά τους (πέμπτοι) και θα έχουν διατηρήσει ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη είτε μέσω πρωταθλήματος είτε μέσω κυπέλλου.
Αν πάλι κάποιοι ή όλοι οι προαναφερθέντες άμεσοι ανταγωνιστές έχουν απώλειες, τότε το «τριφύλλι» θα έχει την ευκαιρία να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες πλασαρίσματός του στην πρώτη τριάδα, άρα και απεξάρτησής του από την έκβαση του τελικού του κυπέλλου.

Επί του παρόντος, συνεπώς, για την Ομόνοια ζωτικής σημασίας είναι μόνον το επικείμενο παιχνίδι με τον Ερμή. Με νίκη θα ολοκληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο οι εντός έδρας αναμετρήσεις της περιόδου και οι «πράσινοι» θα κλείσουν τη χρονιά αήττητοι από τους «φτεροπόδαρους» -παίρνοντας μια άτυπη ρεβάνς για την προηγούμενη σεζόν, την οποία είχαν κλείσει άνευ νίκης απέναντι στο σύλλογο της Αραδίππου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου