Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Απόλλων: Το υπέρτατο στοίχημα

Η στελέχωση στην άκρη του πάγκου αποτελεί την πιο κρίσιμη απόφαση της διοίκησης του Απόλλωνα εν όψει της νέας περιόδου.
Η αντικατάσταση ενός προπονητή μεσούσης μιας σεζόν είναι δίκοπο μαχαίρι. Ο Απόλλωνας γνώρισε πρόσφατα και τις δύο όψεις του νομίσματος, αφού όσο επιτυχημένη αποδείχθηκε η έλευση του Χριστάκη Χριστοφόρου, άλλο τόσο αντιπαραγωγική αποδείχθηκε η απομάκρυνσή του.

Προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη του εφετινού σκηνικού, δηλαδή η πλήρης υποταγή και θυσία των πάντων στο βωμό ενός χαμένου πρωταθλήματος, η διοίκηση των «κυανολεύκων» (και δη ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης που έχει αναλάβει να «τρέξει» το θέμα) οφείλει να μη λαθέψει στην επιλογή του προπονητή που θα στελεχώσει, θα προετοιμάσει και θα οδηγήσει την ομάδα στον προσεχή μαραθώνιο.
Μεταξύ των παραμέτρων που πρέπει να συνυπολογιστούν αποτελεί και το (πολύ κοντινό) χρονικό σημείο έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ίσως μάλιστα αποδειχθεί και το κριτήριο που θα γείρει την πλάστιγγα υπέρ ενός προπονητή με γνώση της κυπριακής πραγματικότητας (και ενδεχομένως της ομάδας) έναντι ενός τεχνικού που θα πρέπει σε όλα τα επίπεδα να εκκινήσει από το μηδέν.

Εξυπακούεται ότι ιδίως μετά τις οδυνηρές εμπειρίες της τρέχουσας περιόδου ο νέος προπονητής θα πρέπει να είναι κάποιος που θα μπορεί να δώσει όραμα και να εμπνεύσει τους παίκτες, συνάμα όμως να έχει τη δυνατότητα να εξελίξει τακτικά τόσο τους ίδιους όσο και την ομάδα ως σύνολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου