Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ανόρθωση: Από Τεντ σε Αντρέ μέσω… Τιμούρ

Το σενάριο επιστροφής του Κετσπάγια ανέτρεψε τα δεδομένα στην υπόθεση των δύο Ολλανδών, αλλά γύρισε μπούμερανγκ στην Ανόρθωση.
Προ δύο εβδομάδων ο κόσμος της «Κυρίας» είχε μετατρέψει το εντός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα σε λαϊκό δημοψήφισμα υπέρ (της παραμονής) του Αντρέ Πάους, διαισθανόμενος ότι ο Ολλανδός τεχνικός κινδύνευε άμεσα με απομάκρυνση ένεκα των διαφωνιών του με τον τεχνικό διευθυντή Τεντ φαν Λέουβεν, ο οποίος έχαιρε της απολύτου εμπιστοσύνης και στήριξης της διοίκησης Χρίστου Πουλλαΐδη.

Ένα δεκαπενθήμερο αργότερα, ωστόσο, ο σύλλογος της Αμμοχώστου ανακοίνωσε την επέκταση συνεργασίας με τον Πάους και την απομάκρυνση του φαν Λέουβεν. Ό,τι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα προκαλούσε ενθουσιασμό στον κόσμο της Ανόρθωσης, έγινε δεκτό με ένα σχετικό μούδιασμα, καθώς έκλεισε την πόρτα στην επιστροφή του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο.
Έστω κι αν η «Κυρία» ουδέποτε μπήκε σε επίσημες διαπραγματεύσεις με τον Γεωργιανό, και μόνο η προοπτική μιας νέας συνεργασίας των δύο πλευρών είχε ξεσηκώσει τους φιλάθλους. Δικαιολογημένα ως ένα (πολύ μεγάλο) βαθμό, αφού ο Κετσπάγια είναι εμβληματική φυσιογνωμία, συνδεδεμένη με τη χρυσή εποχή της Ανόρθωσης.
Υπό το πρίσμα των χθεσινών εξελίξεων η υπόθεση Τιμούρ ουσιαστικά γύρισε μπούμερανγκ στην «Κυρία», αφού η (επιθυμητή και επιδιωχθείσα από τον κόσμο) παραμονή του Πάους αντιμετωπίζεται πλέον περισσότερο ως τροχοπέδη στην επιστροφή Κετσπάγια παρά ως ορθολογική επιλογή στο (αχρείαστο, αλλά εν τέλει αξεπέραστο) δίλημμα «προπονητής ή τεχνικός διευθυντής;».
Ορθολογική, όχι (μόνον) επειδή ο Πάους είχε το λαϊκό έρεισμα, αλλά επειδή κατάφερε να παρουσιάσει μια δουλεμένη, θελκτική στο μάτι και έμπλεη προοπτικής ομάδα, μολονότι αποκλείστηκε ολοκληρωτικά από τη διαδικασία στελέχωσής της -τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.
Αυτό και μόνο αρκούσε, από τη στιγμή που είχε εξαλειφθεί και η τελευταία πιθανότητα παραμονής και αρμονικής συνεργασίας του ολλανδικού διδύμου, για να δοθεί στον προπονητή η ευκαιρία να δουλέψει, όπως ο ίδιος πραγματικά επιθυμούσε και όπως εδικαιούτο (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ εδώ).
Ακόμη κι αν ο φαν Λέουβεν δεν επέμενε στην παραμονή των Γκαρσία και Σεράν Πόλο (προκαλώντας της εις βάρος του ανατροπή των δεδομένων), η απομάκρυνσή του θα ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή τόσο για όσα (δεν) έκανε στις μετεγγραφικές περιόδου όσο και για το γεγονός ότι ενδεχόμενη παραμονή του θα συνεπαγόταν την έλευση ακόμη ενός προπονητή δίχως λόγο στη στελέχωση της ομάδας.

Και αυτό ουδείς σοβαρός και φιλόδοξος τεχνικός μπορεί εξ αρχής να το αποδεχτεί. Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι σε περίπτωση επιστροφής του Κετσπάγια θα επιτρεπόταν στον φαν Λέουβεν να συνεχίσει να λειτουργεί στα μετεγγραφικά τόσο συγκεντρωτικά και ολοκληρωτικά όσο στον πρώτο (και τελευταίο) χρόνο του στην Ανόρθωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου