Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Απόλλων: Διπλό το κρίμα

Όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του ΓΣΖ και όσα την ακολούθησαν δεν επέτρεψαν να αναδειχθεί η σαφώς βελτιωμένη εμφάνιση του Απόλλωνα.
Ακόμη και δύο μέρες μετά την ήττα από την ΑΕΚ ο σύλλογος της Λεμεσού πνέει τα μένεα κατά των διαιτητών του αγώνα στη Λάρνακα, των οποίων τα λάθη -όπως τόνισε στην αναμέτρησή του- αδυνατεί να τα εντάξει στην κατηγορία των ανθρώπινων. Άπαντες στους «κυανολεύκους» θεωρούν ότι χωρίς αυτά η έκβαση της αναμέτρησης (και κατά συνέπειά η μοίρα τους στην κούρσα για τον τίτλο) θα ήταν διαφορετική.

Η εκτίμηση αυτή μόνον αβάσιμη δεν κρίνεται, αν λάβει κάποιος υπόψη την απόδοση του Απόλλωνα στο ΓΣΖ. Απέναντι σ’ έναν ισχυρό και υπολογίσιμο αντίπαλο, αγωνιζόμενη εκτός έδρας και δίχως επτά παίκτες της (Βασιλείου, Αντράντε, Αγγελή, Ρομπέρ, Στογιάνοβιτς, Τουράμ και Γκιέ Γκιέ) η ομάδα του Τον Κάανεν έδειξε σαφέστατα βελτιωμένη σε σύγκριση με το παιχνίδι απέναντι στον Ερμή και πολύ πιο διαβασμένη.
Ο Απόλλωνας «βραχυκύκλωσε» την ΑΕΚ, πλήρωσε πανάκριβα τη μοναδική συλλογική αδράνεια της άμυνάς του με το 1-0 (σ.σ. σε φάση πάντως που ξεκίνησε από ανάποδο καταλογισμό πλαγίου), αλλά δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει την οικοδέσποινα και στην επανάληψη -ακόμη και μετά το κακώς ακυρωθέν τέρμα του Λόπεθ.

Η πίεση τερματίστηκε μόνο μετά την αποβολή του Σανγκόι, η οποία ήταν και η χαριστική βολή για τους «κυανολεύκους». Οι τελευταίοι δικαιούνται να αισθάνονται απογοητευμένοι και οργισμένοι, αφού βάσει απόδοσης άξιζαν πολύ περισσότερα από την ήττα, η οποία ουσιαστικά τους θέτει εκτός διεκδίκησης του τίτλου κι επιπροσθέτως τους βάζει στην… πρίζα ακόμη και για την έξοδο στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου