Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΕΚ: Σαν καλοκουρδισμένη μηχανή

Στο δεύτερο χρόνο συνεργασίας τους οι Ρόκα και Κρίστιανσεν προσπορίζουν στην ΑΕΚ συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της.
Εάν στην Κύπρο είχε θεσμοθετηθεί βραβείο για τον καλύτερο τεχνικό διευθυντή, ο Τσάβι Ρόκα θα το είχε ήδη σπίτι του για την περίοδο 2014/15. Όχι επειδή η ΑΕΚ θα καταλάβει την υψηλότερη θέση μεταξύ των συλλόγων που έχουν καλυμμένο το συγκεκριμένο πόστο, αλλά διότι η συνεργασία του με τον προπονητή αποδείχθηκε η πιο απρόσκοπτη, αδιατάρακτη, ωφέλιμη και παραγωγική για την εργοδότριά τους.

Ο Ισπανός και ο Δανός κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος από το περασμένο καλοκαίρι και ως δίδυμο έχουν ρολάρει πλέον σε τέτοιο βαθμό, ώστε οι «κιτρινοπράσινοι» να ελπίζουν βάσιμα σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στο δεύτερο χρόνο συνύπαρξής τους στην ομάδα. Δεν είναι συμπτωματικό ότι στην ΑΕΚ ουδέν θέμα (ανανέωση συμβολαίου, απόκτηση ή αποδέσμευση ποδοσφαιριστή) εξελίσσεται σε μακρόσυρτο και κακόγουστο σίριαλ.

Στον αντίποδα, η ομάδα μοιάζει με καλοκουρδισμένη μηχανή, καθώς όλα προγραμματίζονται μεθοδικά, επιδιώκονται αθόρυβα και περαιώνονται αποτελεσματικά. Εξ ου και σε ό,τι αφορά την ερχόμενη περίοδο οι Λαρνακείς ευρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τους ανταγωνιστές τους στον τομέα του σχεδιασμού, αφού αυτός αποτελεί συνέχεια κι εξέλιξη ενός πλάνου που καταρτίστηκε πριν από ένα χρόνο και έκτοτε εφαρμόζεται με συνέπεια από τα ίδια άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου