Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Ανόρθωση: Το αχρείαστο δίλημμα

Το συμφέρον της Ανόρθωσης επιτάσσει τη βελτίωση της συνεργασίας ανάμεσα σε φαν Λέουβεν και Πάους.
Το περασμένο καλοκαίρι επωμίστηκαν το βάρος και την ευθύνη της στελέχωσης και προετοιμασίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας με ελάχιστα χρήματα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά, αντί να απολαμβάνουν από κοινού τους καρπούς της (πανταχόθεν αναγνωρισμένης) δουλειάς τους, ευρίσκονται στο επίκεντρο μιας άτυπης σύγκρισης για την προσφορά τους στην Ανόρθωση και την αποδοχή τους από τον κόσμο της.

Δεν είναι μυστικό ότι η συνεργασία των Τεντ φαν Λέουβεν και Αντρέ Πάους πέρασε από μύρια κύματα. Αν ήταν εξ αρχής αγαστή, άλλωστε, δεν θα ήταν απαραίτητες και οι παρεμβάσεις του προέδρου Χρίστου Πουλλαΐδη. Ενώ όμως από τον περασμένο Δεκέμβριο (με τα παράπονα του Πάους για τον φαν Λέουβεν σε ολλανδικά Μ.Μ.Ε.) δεν έχει καταγραφή κρούσμα δημόσιας παρέκκλισης, εσχάτως έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό, στο οποίο η Ανόρθωση δεν χωρεί πλέον και τους δύο, με αποτέλεσμα μια αντιπαράθεση μεταξύ των οπαδών της ομάδας για το ποιος είναι ωφελιμότερο να παραμείνει.
Πρόκειται για ένα αχρείαστο και αντιπαραγωγικό δίλημμα. Στον ετήσιο απολογισμό αμφοτέρων υπάρχουν μεν λάθη και παραλείψεις, αλλά μειονεκτούν των ωφέλιμων υπηρεσιών τους στο σύλλογο. Ο φαν Λέουβεν χρεώνεται μεν με κάποιες εμμονές που κόστισαν σε χρόνο και σε χρήμα, ωστόσο η πλειονότητα των παικτών που έφερε αποδείχθηκαν χρησιμότατοι κι επιπροσθέτως πιστώνεται την επιλογή του προπονητή.
Ο Πάους, από την άλλη, επικρίθηκε κάποιες φορές για τις αργοπορημένες ή άστοχες επεμβάσεις του στο παιχνίδι (μέσω αλλαγών), αλλά έχει παρουσιάσει μια ομάδα που «φωνάζει» πόση δουλειά γίνεται στις προπονήσεις, εξέλιξε πιτσιρικάδες σε παίκτες-ηγέτες, αναγέννησε ποδοσφαιριστές που τις περασμένες περιόδους κινούνταν πολύ πιο κάτω από τις πραγματικές δυνατότητές τους και συνολικά διαχειρίστηκε αξιοπρεπέστατα σε όλη τη σεζόν τα προβλήματα που του δημιουργούσε το μικρό ρόστερ και οι ταυτόχρονες απουσίες παικτών-κλειδιά.

Ο πρώτος χρόνος συνεργασίας τους έδειξε τη μεγάλη προοπτική που έχει το τριετές πλάνο της Ανόρθωσης. Αμφότεροι δικαιούνται, αξίζουν και πρέπει να πάρουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους. Από αυτήν η «Κυρία» μπορεί να βγει ακόμη πιο κερδισμένη, αν οι δύο συμπατριώτες αναλύσουν προσεχώς όσα δεν δούλεψαν καλά στη συνεργασία τους στην τρέχουσα περίοδο και -προφανώς με καλή διάθεση και αμοιβαίες υποχωρήσεις- τα εξαλείψουν. Αυτό επιτάσσουν ο επαγγελματισμός τους και το συμφέρον της Ανόρθωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου