Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ομόνοια: Φυσιολογικά… Ευρωπαία!

Αν στις εναπομένουσες δύο αγωνιστικές οι ομάδες του α’ ομίλου κινηθούν στο πλαίσιο των προηγούμενων οκτώ, η Ομόνοια θα πάρει αυτοδύναμα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.
Μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου η πλειονότητα των φίλων του «τριφυλλιού» εμφανίζεται πεπεισμένη ότι για την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ η ομάδα του Κώστα Καϊάφα θα χρειαστεί την κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΑΠΟΕΛ, προκειμένου να καταστεί ευρωπαϊκή και η τέταρτη θέση.

Η σημαντική νίκη επί της Ανόρθωσης δεν βελτίωσε όντως το πλασάρισμα των «πρασίνων», ωστόσο το πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα παραμένει ένα ρεαλιστικό σενάριο. Τόσο ρεαλιστικό, ώστε να μην προϋποθέτει την παραμικρή ανατροπή των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί ως τώρα στη β’ φάση του πρωταθλήματος.
Η Ομόνοια χρειάζεται δύο νίκες στις εναπομένουσες αναμετρήσεις της και ταυτόχρονα απώλειες βαθμών εκ μέρους του Απόλλωνα και της ΑΕΚ. Ότι το «τριφύλλι» μπορεί να προχωρήσει με το απόλυτο ως το τέλος των πλέι οφ, το απέδειξε με τις κολλητές επιτυχίες του επί Ανόρθωσης, Ερμή και Απόλλωνα στον (άτυπο) α’ γύρο της β’ φάσης.
Ο σύλλογος της Λεμεσού, από την άλλη, μετρά μόλις δύο νίκες στις περασμένες έξι αγωνιστικές, άρα δεν θα είναι αφύσικο να έχει περαιτέρω απώλειες ως το φινάλε, ενώ ο αντίστοιχος της Λάρνακας δεν έχει πετύχει πάνω από δύο διαδοχικές νίκες στα πλέι οφ (σ.σ. όσες ακριβώς έχει μετρήσει τις περασμένες αγωνιστικές).

Αν λοιπόν οι τρεις ομάδες απλώς… επαναλάβουν τον εαυτό τους και τις επιδόσεις τους, η Ομόνοια θα καταφέρει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα και να βγει στην Ευρώπη. Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο, αλλά με βάση όσα έχουν συμβεί ως τώρα δεν μπορεί να θεωρείται και αφύσικο ή απίθανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου