Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Οι 15χρονοι του Ερμή (στατιστικά 30ής αγωνιστικής)

Ιστορία γράφτηκε το περασμένο Σάββατο στο ΓΣΖ, όταν στην επανάληψη του αγώνα του με την ΑΕΚ ο Ερμής πέρασε ταυτόχρονα στην ενδεκάδα του τους 15χρονους Στυλιανού Κωνσταντίνου και Αναστάση Δημητρίου. Ο πρώτος μάλιστα πήρε από το δεύτερο το ρεκόρ του νεαρότερου παίκτη που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα! Η στατιστική αποδελτίωση της 30ής αγωνιστικής στην α’ κατηγορία:


ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
-Την πρώτη συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία μέτρησε ο Στυλιανός Κωνσταντίνου (Ερμής).
-Για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα ο Ενρίκε σκόραρε σε κολλητές αγωνιστικές χαρίζοντας μάλιστα έξι βαθμούς στη Νέα Σαλαμίνα (σ.σ. τα 1-0 επί Εθνικού και Οθέλλου αντιστοίχως).
-Νικηφόρο ήταν το ποδαρικό του υπηρεσιακού Φλώρου Νικολάου στον πάγκο της Νέας Σαλαμίνας, η οποία με το 1-0 επί του Οθέλλου εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της.

ΓΚΟΛ
-Το πρώτο τέρμα του στο τρέχον πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Πέτρος Χάτζιαρος (Εθνικός Άχνας).
-Η Ομόνοια επεξέτεινε σε 19 αγωνιστικές το αδιάλειπτο σκοράρισμά της, Δόξα και Οθέλλος έμειναν «άσφαιροι» για πρώτη φορά μετά από τέσσερις αγωνιστικές.
-Ουδεμία ομάδα έχει πετύχει περισσότερα τέρματα στο πρώτο τέταρτο απ’ όσα η ΑΕΚ (11), ουδεμία έχει δεχτεί στο ίδιο διάστημα περισσότερα απ’ όσα ο Ερμής (9).
-Τα συνολικά 11 τέρματα στα έξι παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής αποτελούν την πιο χαμηλή παραγωγικότητα στη β’ φάση του πρωταθλήματος.
-Τα 452 τέρματα σε 180 παιχνίδια δίνουν μέσο όρο 15,06 γκολ ανά αγωνιστική.

ΣΕΡΙ
-Πέντε αγωνιστικές άνευ ήττας (για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο) συμπλήρωσε η Δόξα, ουδεμία ομάδα στην κατηγορία τρέχει μεγαλύτερο σχετικό σερί.
-Το εκτός έδρας 1-2 από την Ομόνοια άφησε την Ανόρθωση άνευ νίκης για τρίτη συναπτή αγωνιστική (0-2-1), αρνητικό σερί της «Κυρίας» στο τρέχον πρωτάθλημα.
-Με το εντός έδρας 1-2 από τον Εθνικό Άχνας η ΑΕΛ συμπλήρωσε για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο τρεις συναπτές ήττες (το εντός έδρας 0-4 από Δόξα και το εκτός έδρας 0-1 από Αγία Νάπα οι άλλες δύο).
-Ερμής και ΑΕΛ συμπλήρωσαν επτά αγωνιστικές άνευ νίκης -για αμφότερους το πιο αρνητικό σερί που έχουν τρέξει σ’ αυτό το πρωτάθλημα.
-Για τρίτη φορά στην τρέχουσα περίοδο ο Εθνικός σκοράρει αδιάλειπτα εδώ και τρεις αγωνιστικές.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ
*Σε ηλικία 15 ετών, 5 μηνών και 14 ημερών ο Στυλιανός Κωνσταντίνου έγινε ο νεαρότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα (σ.σ. το σχετικό ρεκόρ πήρε από τον πρεσβύτερο κατά 38 ημέρες συμπαίκτη του στους «φτεροπόδαρους» Αναστάση Δημητρίου).
-Στο εκτός έδρας 1-2 από την Ομόνοια έκανε την επανεμφάνισή του με την Ανόρθωση ο Γιακοβένκο, του οποίου η προηγούμενη συμμετοχή στο πρωτάθλημα ήταν στο εντός έδρας 2-1 της «Κυρίας» επί των «πρασίνων» (14.12.2014).
-ΑΕΚ (13-5-0) και Νέα Σαλαμίνα (7-5-0) επέκτειναν το αήττητό τους έπειτα από δικό τους πρώτο γκολ.
-Το 0-0 στο «Τάσος Μάρκου» ανάμεσα σε Αγία Νάπα και Δόξα ήταν η πρώτη λευκή ισοπαλία στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές.
-Με την αποδέσμευση του Γιάννη Οκκά ο Ερμής συμπλήρωσε τέσσερις αλλαγές προπονητή στην ίδια περίοδο, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα.

-Η ΑΕΚ έχει συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ (16), Ερμής και Οθέλλος τους λιγότερους (από 5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου