Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Απόλλων: Στο κυνήγι του 11

Απέναντι στην Ομόνοια ο Απόλλων επιδιώκει ένα νικηφόρο κλείσιμο σε μια τρικυμιώδη περίοδο.
Ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου υφίστανται ακόμη. Ωστόσο ο απαιτούμενος συνδυασμός αποτελεσμάτων (νίκη επί της Ομόνοιας, ήττα του ΑΠΟΕΛ από τον Ερμή και της ΑΕΚ από την Ανόρθωση) τις ελαχιστοποιεί σε σημείο… εκμηδενισμού.

Μία αγωνιστική πριν το πέσιμο της αυλαίας των πλέι οφ η κυνικά ωμή ρεαλιστική διαπίστωση είναι πως οι «κυανόλευκοι» αδυνατούν πλέον να κερδίσουν την παρτίδα. Τους (απο)μένει πλέον μόνο να τη σώσουν. Πώς; Μέσω της εξόδου της Ευρώπης και το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα στην τελική βαθμολογία.
Το πρώτο σκέλος ενδέχεται να επιτευχθεί από απόψε, αν ο ΑΠΟΕΛ στεφθεί κυπελλούχος, για το δεύτερο απαραίτητη συνθήκη είναι η νίκη επί της Ομόνοιας την ερχόμενη Κυριακή. Έπειτα από εννέα παιχνίδια στη β’ φάση του πρωταθλήματος ο Απόλλωνας έχει τη δεύτερη χειρότερη συγκομιδή (8 βαθμοί, λιγότερους έχει μόνον ο Ερμής).

Με επικράτηση επί του «τριφυλλιού» θα φτάσει τους 11 βαθμούς στα πλέι οφ, τις 11 νίκες στο «Τσίρειο» (αριθμός ανυπέρβλητος από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία) και θα έχει την ηθική ικανοποίηση ότι στη β’ φάση του πρωταθλήματος κατάφερε να καταβάλει τουλάχιστον μια φορά τις υπόλοιπες ομάδες της πρώτης τετράδας (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ, Ομόνοια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου