Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Απόλλων: Η πίεση της πρόσθετης μέρας

Η μετάθεση του ντέρμπι κορυφής με τον ΑΠΟΕΛ δεν ενέχει μόνον πλεονεκτήματα για τον Απόλλωνα.
Από πλευράς προετοιμασίας η μεταφορά του αγώνα με τους «γαλαζοκιτρίνους» από Σάββατο σε Κυριακή ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για τον Τον Κάανεν. Ο Ολλανδός κέρδισε μια μέρα προετοιμασίας των παικτών του και το ιατρικό επιτελείο των «κυανολεύκων» ένα 24ώρο, προκειμένου να φέρει σε κατάσταση αγωνιστικής ετοιμότητας τους Τουράμ και Γκιέ Γκιέ.
Δεν είναι ασφαλώς αμελητέα κέρδη, ιδίως στην περίπτωση που ο Βραζιλιάνος και ο Ιβοριανός κατορθώσουν να δώσουν το «παρών», ωστόσο η μετάθεση του ντέρμπι κορυφής κατά μία μέρα εγκυμονεί και κινδύνους.

Ο σημαντικότερος εξ αυτών αφορά το ενδεχόμενο ταυτόχρονων νικών το Σάββατο της ΑΕΚ και της Ομόνοιας. Σε αυτήν την περίπτωση ο Απόλλωνας θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ έχοντας υποχωρήσει (πίσω από τους «κιτρινοπρασίνους») στην τρίτη θέση, όπου θα ισοβαθμεί με το «τριφύλλι».
Αυτό θα αυξήσει αυτόματα την πίεση στην ομάδα του Κάανεν, αφού η επικράτηση επί των πρωταθλητών δεν θα είναι αναγκαία μόνον για την αναπτέρωση των ελπίδων για τον τίτλο, αλλά και ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση των «κυανολεύκων» σε θέση ισχύος στην κούρσα για την έξοδο στην Ευρώπη.

Η εν λόγω πίεση, σε κάπως μικρότερο βαθμό, θα προκύψει ακόμη κι αν το Σάββατο νικήσει μόνον μία εκ των ΑΕΚ και Ομόνοιας, ενώ ενδεχόμενο ταυτόχρονο στραβοπάτημα αμφοτέρων θα δημιουργήσει (αγωνιστικά και ψυχολογικά) τις προϋποθέσεις, ώστε ο Απόλλωνας με μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ να έχει πετύχει μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου