Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ομόνοια: Το πακέτο Σέρινταν

Ποια είναι τα στοιχεία που μετατρέπουν την ενδεχόμενη απόκτηση του Ιρλανδού επιθετικού σε δελεαστική υπόθεση για το «τριφύλλι».
Οι πρώτες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών κατέδειξαν πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη σύναψη συμφωνίας. Τι εκκρεμεί; Η εύρεση χρυσής τομής στο οικονομικό, όπου βάσει των ρεπορτάζ η Ομόνοια έχει κάνει ήδη την υπέρβασή της και αναμένει την αντίστοιχη μείωση των απαιτήσεων του Ιρλανδού επιθετικού, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές.

Αγωνιστικά δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος γιατί ο Κώστας Καϊάφας δείχνει ζέση για τη συγκεκριμένη προσθήκη. Το στιλ του Σέρινταν είναι σχεδόν ταυτόσημο με αυτό του Γκαρθία, με τον οποίο επίσης έχει διαπιστωθεί διαφορά στο οικονομικό για την ανανέωση της συνεργασίας. Συνεπώς είναι εύλογο και συνετό εκ μέρους της Ομόνοιας να δώσει κάτι παραπάνω για να πάρει έναν παίκτη που μπορεί να προσφέρει ό,τι και ο Ισπανός (αθόρυβη, αλλά χρήσιμη δουλειά σε παιχνίδι με την πλάτη, μοίρασμα του παιχνιδιού, κράτημα της μπάλας, μαρκάρισμα των αντίπαλων αμυντικών), αλλά είναι σχεδόν μια δεκαετία νεαρότερός του.

Αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα του Ιρλανδού. Η ευχέρειά του ν’ αγωνιστεί και στα άκρα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη τακτική ευελιξία στο «τριφύλλι», ενώ το διαφορετικό στιλ του σε σύγκριση με τον Ποτέ επιτρέπει και την ταυτόχρονη συνύπαρξή τους σ’ ένα 4-4-2. Επιπροσθέτως στην όλη εξίσωση πρέπει να συμπεριληφθεί και το έξτρα κίνητρο του Σέρινταν, ο οποίος σε περίπτωση συμφωνίας με την Ομόνοια θα «φλέγεται» από επιθυμία ν’ αποδείξει την αξία του, η οποία αμφισβητήθηκε στη διάρκεια της περασμένης περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου