Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ομόνοια: Μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια

Ανεξαρτήτως της έκβασης του τελικού κυπέλλου η Ομόνοια έχει χίλιους λόγους για ένα νικηφόρο πέρασμα από το «Τσίρειο».
«Αν στις εναπομένουσες δύο αγωνιστικές οι ομάδες του α’ ομίλου κινηθούν στο πλαίσιο των προηγούμενων οκτώ, η Ομόνοια θα πάρει αυτοδύναμα εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ», είχε καταγραφεί ήδη από τις 11 Μαΐου (δες εδώ το σχετικό άρθρο).
Στην 31η αγωνιστική οι ομάδες της πρώτης εξάδας κινήθηκαν στο προαναφερθέν πλαίσιο, με αποτέλεσμα αυτή του Κώστα Καϊάφα να ανακτήσει το προνόμιο να ορίζει τη μοίρα της, να εξαρτάται δηλαδή μόνο από το δικό της αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να πετύχει την έξοδό της στην Ευρώπη.

Η νίκη επί του Απόλλωνα δεν είναι απαιτητή μόνο αν στεφθεί η ΑΕΛ κυπελλούχος. Σε αυτήν την περίπτωση, απλώς, θα καταστεί απόλυτα αναγκαία για τη συμμετοχή στο προσεχές Γιουρόπα Λιγκ. Επίσης, οι τρεις βαθμοί στο «Τσίρειο» δεν είναι αναγκαίοι μόνο για την περίπτωση στραβοπατήματος της ΑΕΚ, ώστε να στείλουν το «τριφύλλι» στο β’ προκριματικό γύρο χαρίζοντας του δύο εβδομάδες πρόσθετης ξεκούρασης και προγραμματισμού.
Μεταξύ των κινήτρων για τους «πρασίνους» περιλαμβάνονται η «άλωση» της έδρας, στην οποία υπέστησαν την πιο βαριά ήττα τους στο τρέχον πρωτάθλημα, η ισοφάριση της βαθμολογικής συγκομιδής της περασμένης περιόδου (τούτη τη φορά όμως με τέσσερις αγωνιστικές λιγότερες) και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση του πλασαρίσματός τους στη βαθμολογία σε σύγκριση με πέρυσι.

Στα κίνητρα, τέλος, συγκαταλέγονται και οι ποικιλοτρόπως ευεργετικές συνέπειες της εξόδου στην Ευρώπη, καθώς τα αυξημένα πριμ του Γιουρόπα Λιγκ μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά τόσο στη μείωση του χρέους του σωματείου όσο και στη βελτίωση της διαπραγματευτικής της ικανότητας με τους παίκτες που επιθυμεί να κρατήσει ή/και να εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου