Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ομόνοια: Υπό δυσμενή αφετηρία

Προετοιμασία μέσω διακοπών και διακοπές εν μέσω προετοιμασίας είναι υποχρεωμένοι να κάνουν πλέον οι παίκτες της Ομόνοιας.
Ενδεχομένως να αποτελεί ρεκόρ. Μόλις δύο εβδομάδες μετά το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της για την άρτι ολοκληρωθείσα περίοδο η Ομόνοια θα ξεκινήσει την προετοιμασία της για την επόμενη. Δεκαπέντε μέρες είναι ένα διάστημα υπερβολικά μικρό για διακοπές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, αλλά υπερεπαρκές για ναρκοθέτηση και υπονόμευση μιας ολόκληρης χρονιάς.

Μέσα σε τόσο ασφυκτικά περιθώρια ο κίνδυνος να «καούν» ή/και να τραυματιστούν σοβαρά παίκτες είναι αυξημένος σε επίπεδα κόκκινου συναγερμού. Το ζήτημα είναι τόσο κεφαλαιώδους σημασίας, ώστε μπροστά του ωχριά ακόμη και η μετεγγραφική στελέχωση της ομάδας.
Το πρόγραμμα που θα δοθεί στους παίκτες για την περίοδο των διακοπών και η διαχείρισή τους στη διάρκεια της προετοιμασίας θα καθορίσουν εν πολλοίς τη μοίρα των «πρασίνων» στη νέα περίοδο. Όλη η δουλειά εν μέσω θέρους πρέπει να είναι άρτια δομημένη, προκειμένου να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο κάθε πιθανό ρίσκο.
Το ευρισκόμενο σε δυσχερή οικονομική θέση «τριφύλλι» δεν αντέχει ούτε ένα υπερπλήρες ρόστερ ούτε έναν πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Η Ομόνοια είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένη να ψάξει τη μακροημέρευση (που της στερήθηκε την περασμένη περίοδο) στο Γιουρόπα Λιγκ, προκειμένου και το ταμείο της να ενισχύσει και τον κόσμο της να κρατήσει ζεστό εν όψει της ερχόμενης χρονιάς.

Και προς τούτο πρέπει να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές της από την απειλούμενη υπερβολική καταπόνηση. Ο Κώστας Καϊάφας και το επιτελείο του (πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι) θα χρειαστούν τη μέγιστη δυνατή επιστημονική υποστήριξη σ’ αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη πορεία που οσονούπω θα ξεκινήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου