Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ομόνοια: Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα

Ανεξαρτήτως του αν θα πετύχει άκοπα ή αυτοδύναμα την έξοδο στην Ευρώπη, το «τριφύλλι» πρέπει να επιταχύνει τον προγραμματισμό του.
Αναλόγως της έκβασης του αποψινού τελικού του κυπέλλου η Ομόνοια δύναται να καπαρώσει από σήμερα ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ερχόμενη περίοδο. Κατάκτηση του τροπαίου από τον ΑΠΟΕΛ θα στείλει τους «πράσινους» στα προκριματικά του προσεχούς Γιουρόπα Λιγκ ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα.

Σε αυτήν την περίπτωση το διακύβευμα για την ομάδα του Κώστα Καϊάφα στο παιχνίδι του «Τσιρείου» θα είναι το τελικό πλασάρισμα στη βαθμολογία. Διαφορά μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης δεν υπάρχει ως προς την αφετηρία στην Ευρώπη (σ.σ. αμφότερες οδηγούν στον α‘ προκριματικό γύρο), ωστόσο η δεύτερη (που θα έρθει, αν η Ομόνοια πάρει καλύτερο αποτέλεσμα απ’ ό,τι η ΑΕΚ) θα στείλει την ομάδα στο β’ προκριματικό χαρίζοντας ένα πρόσθετο δεκαπενθήμερο διακοπών και προγραμματισμού.

Ο τελευταίος είναι ένα κομβικό κεφάλαιο, άμεσα εξαρτώμενο από την έξοδο στην Ευρώπη και τα εξ αυτής συνεπαγόμενα έσοδα στο (ελλειμματικό) ταμείο του σωματείου. Προς τούτο είναι προς το συμφέρον της Ομόνοιας αυτός ο προγραμματισμός να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν και υπό τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Η χρονική αφετηρία θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα απόψε στο ΓΣΖ, οι προϋποθέσεις από την έκβαση του αγώνα στη Λεμεσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου