Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ανόρθωση: Λειψανδρία στον άξονα

Στο καθοριστικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Ομόνοια η Ανόρθωση ενδέχεται να παραταχθεί αποδεκατισμένη στον μεσοαμυντικό άξονα.
Με τα προβλήματα του μικρού ρόστερ πορεύεται κι έχει μάθει να επιβιώνει εδώ από το ξεκίνημα της περιόδου. Ωστόσο σε τόσο δυσχερή θέση όσο η νυν ο Αντρέ Πάους μάλλον ελάχιστες φορές έχει βρεθεί ξανά.
Μετά την ισοπαλία με τον Ερμή η Ανόρθωση χρειάζεται οπωσδήποτε αποτέλεσμα απέναντι στην Ομόνοια, προκειμένου να διατηρήσει ακέραιες ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη, όμως τα προβλήματα εν όψει ΓΣΠ είναι (υπερβολικά) πολλά κι ενδέχεται να υποχρεώσουν τον Ολλανδό τεχνικό ακόμη και σε αλχημείες.

Όσο κι αν ηχεί παράξενο, ο μέγας πονοκέφαλος του 50χρονου δεν είναι η απουσία του τραυματία Κάλβο όσο του τιμωρημένου Μάκου. Ο τελευταίος μπορεί να παίξει είτε στόπερ είτε κόφτης και η απουσία του «πονά» περισσότερο, επειδή συμπίπτει με μια σειρά από άλλες στις εν λόγω θέσεις.
Συγκεκριμένα οι Σεράν Πόλο, Λαΐφης, Μαϊσουράτζε δεν προπονούνται κανονικά από το ξεκίνημα της εβδομάδας και η συμμετοχή τους είναι εξαιρετικά αμφίβολη. Αν λείψουν και οι τρεις, τότε ο Πάους θα έχει ξεμείνει με δύο καθαρόαιμους στόπερ (Χόλγκερσον, Οικονόμου) και έναν κλασικό κόφτη (Μαραγκός).
Σε αυτήν την περίπτωση δεν αποκλείεται να επιστρατευτεί ξανά ως «εξάρι» ο Αμπουρτζάνια (αν και δεν έχει πείσει σε αυτόν το ρόλο), ενώ δίπλα στο Χόλγκερσον ίσως προτιμηθεί λόγω εμπειρίας ο (ακραίος μπακ) Άντιτς. Η μεσοεπιθετική τριάδα θα απαρτίζεται από τους Μακρή, Εντέ, Αβραάμ και στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Γκονσάλβες.

Με άλλα λόγια, η Ανόρθωση θα είναι αξιοπρεπέστατα στελεχωμένη από τη μέση και μπροστά, ωστόσο ανασταλτικά θα είναι ευάλωτη από τον άξονα. Εξ ου και ο Πάους θα περιμένει ως την υστάτη κάποιον από τους Λαΐφη, Μαϊσουράτζε, αφού το παιχνίδι είναι εξαιρετικά κρίσιμο και οι δοκιμασμένες λύσεις προτιμητέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου