Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ανόρθωση: Κίνητρα υπάρχουν

Παρά τη δυσχερή βαθμολογική θέση της η Ανόρθωση έχει πολλούς λόγους για τη νικηφόρα ολοκλήρωση των εντός έδρας αγώνων της.
Το ερχόμενο Σάββατο, απέναντι στον Απόλλωνα, πέφτει η αυλαία των αναμετρήσεων της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την τρέχουσα περίοδο. Η «Κυρία» επιζητεί την 11η νίκη της επί συνόλου 16 αναμετρήσεων στην έδρα της, προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες εξόδου της στην Ευρώπη.

Ακόμη κι αν στο τέλος αυτός ο στόχος δεν επιτευχθεί, η ιστορία και το γόητρο της Ανόρθωσης επιβάλλουν να ανταποκριθεί όσο καλύτερα μπορεί στο ρυθμιστικό ρόλο της στη μάχη τόσο για τον τίτλο όσο και για τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Πρόσθετο κίνητρο αποτελεί η πρώτη εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα στο τρέχον πρωτάθλημα (σ.σ. το αντίστοιχο παιχνίδι στον α’ γύρο είχε λήξει με 1-0 υπέρ του συλλόγου της Λεμεσού) και η περαιτέρω βελτίωση του απολογισμού της «Κυρίας» στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου απώλεσε πολύτιμους βαθμούς την τρέχουσα περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των συλλόγων που διατηρούν ακόμη ελπίδες για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτός της Αμμοχώστου έχει τις περισσότερες εντός έδρας ήττες από ομάδες της πρώτης εξάδας (τρεις), καθώς -πλην του Απόλλωνα- νικηφόρα από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» έχουν περάσει και ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου