Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΕΚ: Οριστικά σε νέο επίπεδο

Με τη δρομολόγηση ανέγερσης του ιδιόκτητου γηπέδου της η ΑΕΚ μεγαλώνει ως μέγεθος και περνά αμετάκλητα σε νέα διάσταση.
Η είσοδος στην εξάδα (έναντι της όγδοης θέσης την προηγούμενη σεζόν), το προσφερόμενο θέαμα από την ομάδα που δημιούργησαν το περασμένο καλοκαίρι οι Τσάβι Ρόκα και Τόμας Κρίστιανσεν, η επί ίσοις όροις διεκδίκηση απέναντι σε παραδοσιακούς συλλόγους του κυπριακού ποδοσφαίρου μιας θέσης στην πρώτη τριάδα, όλα συνιστούν λόγους αξιολόγησης της τρέχουσας περιόδου ως επιτυχημένης για την ΑΕΚ.

Από χθες, ωστόσο, η χρονιά για το σύλλογο της Λάρνακας χαρακτηρίζεται ήδη ιστορική και η έξοδος (ή μη) στην Ευρώπη θα προσδιορίσει απλώς το μέγεθος της επιτυχίας που θα τη συνοδεύσει. Τι συνέβη χθες; Ο πρόεδρος του συλλόγου, Άντρος Καραπατάκης, ξεκαθάρισε πως -μετά και την παραγραφή από την πολεοδομική άδεια του όρου για το πράσινο- τα έργα για το νέο γήπεδο των «κιτρινοπρασίνων» θα εκκινήσουν το συντομότερο δυνατόν, διευκρινίζοντας μάλιστα πως η ημερομηνία έναρξης των εργασιών δεν εξαρτάται από τη χρηματοδότηση του ΚΟΑ.
Ασφαλώς η ΑΕΚ δεν αδιαφορεί για την οικονομική συνδρομή εκ μέρους του οργανισμού, ωστόσο -όπως διευκρίνισε ο κ. Καραπατάκης- το ύψος του ποσού και ο χρονικός ορίζοντας καταβολής του θα επηρεάσουν μόνον την ημερομηνία αποπεράτωσης του έργου. Κι αυτό διότι τα απαραίτητα κεφάλαια για το ξεκίνημα του εγχειρήματος είναι ήδη εξασφαλισμένα.
Οι Λαρνακείς συνεπώς θα αποκτήσουν μέσα σ’ έναν ευδιάκριτο χρονικό ορίζοντα μια καινούργια, ιδιόκτητη έδρα. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλές παράμετροι που να εγγυώνται τόσο άμεσα και αποτελεσματικά το πέρασμα ενός συλλόγου σε ανώτερο επίπεδο όσο ένα κατάδικό του γήπεδο. Και αυτός ο κανόνας ισχύει απαρέγκλιτα σε όποιο μέρος του πλανήτη κυλά η ασπρόμαυρη θεά.

Η ΑΕΚ μεγαλώνει ως μέγεθος, αποκτά περίοπτη θέση στο χάρτη του εγχώριου ποδοσφαίρου. Η αξιοποίηση του νέου της υπερόπλου (γήπεδο) σε όλα τα επίπεδα και (φυσικά) τα επιτεύγματά της εντός αγωνιστικού χώρου θα προσδιορίσουν -μεσοπρόθεσμα τουλάχιστον- το βαθμό γιγάντωσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου