Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΑΕΚ: Τόσο αναπόφευκτη όσο το αύριο

Στο ΓΣΠ η ΑΕΚ πιστοποίησε ότι αποτελεί μια ραγδαία αναπτυσσόμενη δύναμη στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
Στο τελευταίο σφύριγμα του Λεόντιου Τράττου η αίσθηση όλων των παρευρισκομένων στο ΓΣΠ ήταν η ίδια: αν υπήρχε μια ομάδα που είχε αποσπάσει ισοπαλία, ήταν ο ΑΠΟΕΛ, αν υπήρχε μια ομάδα που είχε παραχωρήσει το 1-1, ήταν η ΑΕΚ. Κι ας ήταν οι πρωταθλητές εκείνοι με την πρωτοπορία στη βαθμολογία, με την περισσή εμπειρία σε καταστάσεις πίεσης και πρωταθλητισμού, με το πλεονέκτημα της έδρας.

Για ακόμη μια φορά στην τρέχουσα περίοδο οι «κιτρινοπράσινοι» ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα για να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να κάνουν το παιχνίδι τους. Και τα έκαναν αμφότερα. Απλά και (ταυτόχρονα) εντυπωσιακά. Ανεπηρέαστοι από το πρώτιστο sold-out του ΑΠΟΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα, απόλυτα ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο πλάνο τακτικής τους.
Το γκολ που θα χάριζε τη νίκη και τη θέση ισχύος στην υπόθεση τίτλος δεν ήλθε. Αλλά ήταν το μόνο που έλειψε από την προχθεσινή παράσταση της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν. Όλα τα υπόλοιπα υπήρχαν, κατατέθηκαν στο γρασίδι κι αναγνωρίστηκαν ιπποτικά ακόμη κι από τον αντίπαλο.
Ακόμη κι αν το τέλος της περιόδου βρει την ΑΕΚ να περνά… ξυστά δίπλα από το πρώτιστο πρωτάθλημα της, μόνον οι εθελοτυφλούντες δεν αντιλαμβάνονται ότι η ένταξη των «κιτρινοπρασίνων» στις μεγάλες δυνάμεις και στους μόνιμους πρωταγωνιστές του εγχώριου ποδοσφαίρου είναι τόσο αναπόφευκτη όσο το αύριο.
Από το περασμένο καλοκαίρι οι Λαρνακείς ανέβηκαν επίπεδο διοικητικά, οργανωτικά και αγωνιστικά. Το πιστοποιεί μεταξύ άλλων το γεγονός ότι σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο πλασάρισμά της στη βαθμολογία. Η εξαιρετικά πιθανή εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου (άρα σημαντικής αύξησης των εσόδων), η επιβεβαίωση της προοπτικής της ομάδας και το υπό ανέγερση ιδιόκτητο γήπεδο αποτελούν βατήρες περαιτέρω εκτόξευσης.

Αν η ΑΕΚ συνεχίσει να βαδίζει ψύχραιμα και αδιατάρακτα στο δρόμο που έχει χαράξει από το περασμένο καλοκαίρι, η ώρα που τη στενοχώρια για την προχθεσινή ισοπαλία θα διαδεχθεί η ευφορία για την κατάκτηση τίτλων δεν είναι μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου