Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ανόρθωση: Το προφίλ του τεχνικού διευθυντή

Αποκλειστικής αρμοδιότητας του Χρίστου Πουλλαΐδη είναι το θέμα του (καινούργιου) τεχνικού διευθυντή στην Ανόρθωση. Ο πρόεδρος του σωματείου χειρίζεται προσωπικά την αναζήτηση διαδόχου του απομακρυνθέντος Τεντ φαν Λέουβεν εξετάζοντας τις πολυάριθμες προτάσεις που φτάνουν καθημερινά στα χέρια του.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του sigmalive μέσα από το σύλλογο της Αμμοχώστου, ο νέος τεχνικός διευθυντής επιδιώκεται να είναι παρόμοιας ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας με τον Αντρέ Πάους, να είναι πιο συνεργάσιμος από τον προκάτοχό του σε θέματα στελέχωσης της ομάδας και να έχει πρόσβαση και καλές διασυνδέσεις σε οικονομικά προσιτές στην Ανόρθωση αγορές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει κατ’ ανάγκη να είναι Ολλανδός, είναι εξ ίσου πιθανό να έχει εργαστεί επί μακρόν στη συγκεκριμένη χώρα ή απλώς να προκρίνει την ολλανδική ποδοσφαιρική σχολή και νοοτροπία.
Ο νέος τεχνικός διευθυντής θα κληθεί να διαμορφώσει άμεσα γνώμη για το ρόστερ, όπως αυτό προκύπτει μετά και την επιστροφή του Βαλβέρδε από τον Εθνικό. Ο Γάλλος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Γκαρσία: αμφότεροι έχουν συμβόλαιο με την Ανόρθωση για ακόμη ένα χρόνο, αλλά θα επιχειρηθεί ο τερματισμός της συνεργασίας.
Παρελθόν πρέπει να θεωρούνται οι Σεράν Πόλο, Άντιτς, Εντέ και Γιακοβένκο, ενώ υπάρχει πρόθεση ανανέωσης με τους Δημητρίου, Μάκο (έληξαν τα συμβόλαιά τους) και Καμίνσκι, Γκονσάλβες (δανεικοί). Οι δύο πρώτοι δεν εμφανίζονται αρνητικοί, ωστόσο ο μεν πρώτος θα πρέπει να μειώσει τις απολαβές του, ο δε δεύτερος να ξεπεράσει τους προσωπικούς λόγους που τον ωθούν σε επιστροφή στην Ελλάδα. Για τον Βέλγο τερματοφύλακα και τον επιθετικό από τη Γουινέα-Μπισάου πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία με Άντερλεχτ και Ρίο Άβε αντιστοίχως.
Οι προαναφερθείσες υποθέσεις θα επηρεαστούν από τις εισηγήσεις του νεοφερμένου τεχνικού διευθυντή, ο οποίος μετά την αξιολόγηση του ρόστερ ενδέχεται να προκρίνει μια διαφορετική αναδιανομή του διαθέσιμου μπάτζετ ή να προτείνει λιγότερο δαπανηρές, αλλά εξ ίσου ποιοτικές εναλλακτικές στον Πάους.
Από τον αριθμό των συμβολαίων που θα ανανεωθούν θα προκύψει και ο αριθμός των προσθηκών, για τις οποίες θα κινηθεί η Ανόρθωση αυτό το καλοκαίρι. Κι επειδή στόχος είναι η στελέχωση να ολοκληρωθεί πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι πέρυσι, η εύρεση του τεχνικύ διευθυντή έχει αναχθεί σε ύψιστη προτεραιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου