Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΑΕΛ: Συντροφιά με την αβεβαιότητα

Η αγωνιστική και οικονομική ζημία της ΑΕΛ από τα έκτροπα στον προχθεσινό τελικό κυπέλλου εκτείνονται και στην επερχόμενη περίοδο.
Ενός κακού μύρια έπονται. Η απώλεια του κυπέλλου, μοναδικής ευρωπαϊκής διεξόδου στην τρέχουσα περίοδο, αποδείχθηκε χθες ότι δεν ήταν η μεγαλύτερη ζημία που υπέστη η ΑΕΛ στον προχθεσινό τελικό με τον ΑΠΟΕΛ. Το ίδιο ισχύει και για το οικονομικό τίμημα που ο σύλλογος της Λεμεσού θα καταβάλει για τα επεισόδια των οπαδών του που οδήγησαν σε 45λεπτη διακοπή της αναμέτρησης.

Ο προπηλακισμός του Ανδρέα Σοφοκλέους, η άμεσα εκφρασθείσα πρόθεση παραίτησης και η χθεσινή σύγκληση Έκτακτης Γενικής Εκλογικής Συνέλευση για τις 5 Ιουνίου, ωστόσο, εισάγουν την ΑΕΛ σε μια περίοδο -διοικητικής, οικονομικής κι αγωνιστικής- αβεβαιότητας, η οποία ισοδυναμεί με τη χειρότερη δυνατή εξέλιξη.
Ο σύλλογος της Λεμεσού θα έπρεπε από χθες να έχει βάλει μπρος τον προγραμματισμό της ερχόμενης περιόδου, προκειμένου -αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα (από πλευράς χρόνου και κόπωσης) της απουσίας ευρωπαϊκών υποχρεώσεων- να στελεχώσει και να προετοιμάσει μια ομάδα, η οποία την επόμενη περίοδο θα επανέλθει δυναμικά στη διεκδίκηση πρωταθλήματος και ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Όπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2011.

Αντ’ αυτού η ΑΕΛ είναι πλέον αναγκασμένη να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο, μέχρις ότου αποκρυσταλλωθεί η επόμενη μέρα σε επίπεδο ηγεσίας, καθώς και το πώς και πόσο αυτή η επόμενη μέρα θα επηρεάσει τον προγραμματισμό που επί του παρόντος είναι στον αέρα. Τόση και τέτοια ζημία, που υπέστη από τους δικούς του οπαδούς ο σύλλογος της Λεμεσού, ακόμη κι ο χειρότερος αντίπαλος δύσκολα θα μπορούσε να επιφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου