Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανόρθωση: Ο Πάους δικαιούται περισσότερα

Στο νικητήριο τέρμα του Αβραάμ ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε να πανηγυρίζει τόσο έντονα όσο σπάνια τον έχουμε συνηθίσει στην εν Κύπρω θητεία του. Ο κανόνας για τον Αντρέ Πάους είναι η νηφάλια και πραγματιστική προσέγγιση, όπως αυτή φανερώθηκε στην παραδοχή του πως η ισοπαλία θα ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα.

Η τύχη, ωστόσο, χαμογελά σε όσους την «προκαλούν» με τη δουλειά και το έργο τους. Και ακριβώς αυτό έπραξε χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» -προς όφελος και τέρψη του 50χρονου Ολλανδού. Ήδη από την πρεμιέρα (με ήττα 3-2) κόντρα στην Ομόνοια είχαμε καταγράψει πως η νέα Ανόρθωση είναι «μια ομάδα εξαιρετικά δουλεμένη στις προπονήσεις και με ευανάγνωστη την υπογραφή του δημιουργού της» και με κύρια χαρακτηριστικά «κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, συντονισμένη κίνηση των παικτών στην επίθεση, διαρκείς εναλλαγές θέσεων, άφθονα τρεξίματα, πλείστοι συνδυασμοί, γρήγορο, κάθετο, στρωτό παιχνίδι».
Τεσσερισήμισι μήνες μετά ο Πάους έχει αποκομίσει κι άλλα παράσημα: τη διατήρηση της ψυχραιμίας μετά τις απανωτές ήττες στα ντέρμπι, τη διαρκή βελτίωση μονάδων (στα χέρια του έχουν μεταμορφωθεί εντυπωσιακά οι Κάλβο, Λαΐφης, Μακρής, Νούχου, έχουν βελτιωθεί ουσιωδώς οι Αβραάμ, Χόλγκερσον, ενώ εσχάτως «ανεβαίνει» και ο Γκαρσία) και ομάδας, την αποτελεσματική διαχείριση του προσωπικού σε πείσμα των αναποδιών, τη βαθμολογική αναρρίχηση της «Κυρίας».
Στο χθεσινό παιχνίδι η αυταπάρνηση του Κάλβο, το πείσμα και τη μαχητικότητα του Μακρή, το χειρουργικής ακρίβειας τελείωμα του Αβραάμ ήταν τα δια γυμνού οφθαλμού σημάδια της δουλειάς του τεχνικού της Ανόρθωσης, ο οποίος δεν παράτησε στιγμή μια αναμέτρηση, στην οποία είχε σημαντικές απουσίες (απουσίες Χόλγκερσον, Γιακοβένκο) και μια σειρά από αναποδιές (τραυματισμοί Μάκου, Πόλο, Κάλβο, Αμπουρτζάνια).

Ο Ολλανδός έχει αρκετές εβδομάδες που παίρνει αποτελέσματα κόντρα σε πάσης φύσεως αντιξοότητες. Το λιγότερο που οφείλουν διοίκηση και τεχνικός διευθυντής -σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο- είναι να τον συνδράμουν μέσω της αύξησης των επιλογών του. Ο 50χρονος τεχνικός έχει καταθέσει ήδη διαπιστευτήρια των ικανοτήτων του και αξίζει μιας μετεγγραφικής ενίσχυσης που θα του επιτρέψει να ανεβάσει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου