Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Απόλλων: Άλλο τι θέλει, άλλο τι μπορεί

Εν όψει του κρίσιμου εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ η επιθυμία του Απόλλωνα για καλύτερη ανασταλτική λειτουργία συγκρούεται μετωπικά με μια οδυνηρή πραγματικότητα.
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ορίζει η λαϊκή θυμοσοφία. Το ίδιο και η κακή, θα μπορούσαν να ισχυριστούν στη Λεμεσό. Τα πέντε γκολ από την ΑΕΚ στο «Τσίρειο», στην πρεμιέρα του τρέχοντος πρωταθλήματος, ανέδειξαν εξ αρχής ό,τι έμελλε να αποδειχθεί σε σημαντική τροχοπέδη στην πορεία του Απόλλωνα για το πρωτάθλημα: την αμυντική λειτουργία.

Παρά την αλλαγή προπονητών το πρόβλημα παρέμεινε, τέσσερις στροφές πριν το πέσιμο της αυλαίας οι «κυανόλευκοι» διατηρούν το χειρότερο παθητικό μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ό,τι μερεμέτια μπορούν να γίνουν στα μετόπισθεν της ομάδας, έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου να γίνουν.
Ο Τον Κάανεν δεν είναι αφελής. Έχει αναγνωρίσει και το πρόβλημα και την αναγκαιότητα άρσης του. Στην πρεμιέρα του Ολλανδού (απέναντι στην Ομόνοια) υπήρξαν κάποιες ενδείξεις βελτίωσης, ωστόσο το παιχνίδι με τον Ερμή αποτέλεσε ένα σημαντικό πισωγύρισμα.
Η επίρριψη ευθύνης στον νεοφερμένο τεχνικό είναι εύκολη λύση, αλλά ανεύθυνη κι επιφανειακή. Αρκεί προς τούτο μια ματιά στο απουσιολόγιο του Απόλλωνα: Αγγελή, Αντράντε, Βασιλείου, Ρομπέρ είναι τραυματίες, ο Στυλιανού μόλις έχει ανακάμψει από τραυματισμό, όπως και ο Γκουγιόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως στόπερ. Μισή ντουζίνα ποδοσφαιριστές, δηλαδή, είτε ανήμποροι είτε ανέτοιμοι να συνδράμουν ουσιαστικά.
Η τετράδα στην άμυνα πρακτικά καταρτίζεται από μόνη της και η απουσία εναλλακτικών πλήττει διπλά τον Κάανεν και τον Απόλλωνα: εξαφανίζει ουσιαστικά τον εσωτερικό ανταγωνισμό (που ωθεί τους παίκτες σε καλύτερες επιδόσεις) και αυξάνει την κόπωση των διαθέσιμων αμυντικών.

Τούτων δοθέντων οι «κυανόλευκοι» μπορούν εν όψει συνέχειας να ποντάρουν μόνο σε δύο πράγματα: είτε να βρεθούν οι εναπομείναντες οπισθοφύλακες σε τοπ φόρμα την ημέρα των αγώνων, είτε να επιχειρήσουν να αφαιρέσουν πίεση από την άμυνα επιχειρώντας τη φυγή προς τα μπρος, δηλαδή τη μετατόπιση του βάρους του παιχνιδιού τους στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Τι θα επιλέξουν θα φανεί ήδη από το ερχόμενο Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου