Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Φασούλι το φασούλι δεν έχει… three-peat

Μολονότι ο Τόρστεν Φινκ επέκτεινε το αήττητό του στο πρωτάθλημα, ο ρυθμός συγκομιδής βαθμών του ΑΠΟΕΛ ουδεμία εγγύηση παρέχει για την επιτυχημένη υπεράσπιση του τίτλου.
Εννέα αγωνιστικές άνευ ήττας είναι ένας ευυπόληπτος απολογισμός, ιδίως όταν πέντε εξ αυτών των αγώνων είναι απέναντι σε άμεσους ανταγωνιστές. Η άλλη όψη του νομίσματος, ωστόσο, είναι ότι σε αυτά τα πέντε παιχνίδια προέκυψαν οι τρεις από τις τέσσερις ισοπαλίες στο μέχρι στιγμή απολογισμό του Γερμανού προπονητή στο πρωτάθλημα (5-4-0).

Με άλλα λόγια, καλός ο μέσος όρος των 2,1 βαθμών ανά αγωνιστική που έχει να επιδείξει ως τώρα ο 48χρονος, όχι όμως αντιπροσωπευτικός για τις επιδόσεις των «γαλαζοκιτρίνων» με τις ομάδες, που ανταγωνίζονται στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ.
Στα τελευταία πέντε ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ μετρά δύο νίκες (τα εντός έδρας 1-0 απέναντι σε Απόλλωνα και Ανόρθωση που ήρθαν με τύχη και δεν συνοδεύτηκαν από πειστικές εμφανίσεις) και τρεις ισοπαλίες (δις 1-1 με την Ομόνοια, 2-2 με τον Απόλλωνα).
Οι πρωταθλητές έχουν να αντιπαραβάλλουν την πλειάδα των απουσιών τους σε όλα αυτά τα παιχνίδια. Είναι ένα βάσιμο επιχείρημα, αν θεωρηθεί αβάσιμος ο ισχυρισμός του περασμένου καλοκαιριού για το πληρέστερο ρόστερ όλων των εποχών.

Εν όψει ΑΕΚ, ωστόσο, το απουσιολόγιο είναι εξαιρετικά περιορισμένο, οπότε έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου οι «γαλαζοκίτρινοι» να αρχίσουν να παίρνουν τις απαραίτητες νίκες για το επιδιωκόμενο three-peat. Διότι πόντο-πόντο φαντάζει απίθανο να κόψουν πρώτοι το νήμα, έστω κι αν ο Φινκ παραμείνει αήττητος ως το τέλος του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου